În Ucraina a fost interzisă vânzarea țigărilor electronice

țigară electronică
Foto: Michael Dadashi

Ministerul Sănătății din Ucraina a votat o lege prin care interzice comercializarea și vânzarea țigărilor electronice. Noile reguli au intrat în vigoare pe 11 iulie. Este vorba despre interzicerea vânzării produselor din tutun cu aditivi aromatizanți: suplimente energetice, vitamine, cafeină, taurină, aditivi care colorează emisiile de fum.

În ceea ce privește țigările electronice, este interzisă vânzarea lichidelor cu sau fără nicotină care conțin aditivi aromatizanți (inclusiv fructe, mentol sau cafeină). Potrivit comunicatului de presă emis de Ministerul Sănătății din Ucraina, începând cu 11 iulie, este interzisă vânzarea produselor din tutun și a țigaretelor electronice cu avertismente medicale care nu îndeplinesc cerințele legii.

De asemenea, a fost interzisă vânzarea:
# țigărilor cu niveluri de emisie care depășesc:
— un miligram de nicotină;
— 10 miligrame de de gudron;
— 10 miligrame de monoxid de carbon;
# țigărilor și tutunului de rulat care conțin aditivi aromatizanți în orice componente;
# tutunului pentru consum oral.

Potrivit ultimului raport publicat de către Organizația Mondială a Sănătății, la nivel global, există 1,25 miliarde de consumatori adulți de tutun. Tendințele din 2022 arată o scădere continuă a ratelor consumului de tutun.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente