Marin Dulce, profesor de istorie: „Cred că pedagogia este o profesie de bază pentru dezvoltarea și educarea societății”

MD

Marin Dulce este profesor de istorie la Gimnaziul „Ruseni” din raionul Edineț, acesta a ales recent încadrat în activitatea pedagogică, fiind în al doilea an de muncă. El a ales profesia de pedagog deoarece școala este locul unde se creează personalități, iar în timpul studiilor la universitate a înțeles cât de importantă este această profesie și cât de puțini oameni într-adevăr îi înțeleg valoarea.

Marin Dulce consideră că pentru fiecare copil, pedagogul este un exemplu demn de urmat, el îi cultivează valori și îi oferă cunoștințe. Pedagogia este o profesie de bază pentru dezvoltarea și educarea societății. „Să fii pedagog e un angajament responsabil față de societate, față de copii, față de părinții lor. Astăzi, viitorul Republicii Moldova este strâns legat de dorința tinerilor de a merge la studii, de a îmbrățișa pedagogia. Cei care astăzi aleg să își dedice viața formării și îndrumării copiilor, sunt arhitecții viitorului”, afirmă Marin Dulce.

În societatea de astăzi, fundamentul prezentului și creatorii viitorului sunt profesorii. Ei cresc personalități și inspiră caractere, le oferă copiilor abilități și cunoștințe, ca să meargă în viață pregătiți și încrezători.

Povestea lui Marin Dulce poate fi vizionată în video-ul de mai jos.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Alege să fii profesor, inspiră generații”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Educația schimbă Moldova! Alege să fii profesor, inspiră generații!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente