Foaia matricolă: cine ți-o oferă și de ce îți trebuie

admitere

Dacă depui actele la o universitate din străinătate, dosarul tău de aplicare va trebui să includă și o foaie matricolă. Acest act îți este eliberat de către instituția în care ți-ai făcut studiile și reflectă notele pe care le-ai obținut pe parcursul anilor de liceu. Mai multe detalii despre eliberarea foii matricole îți explicăm în acest articol.

Foaia matricolă din dosarul tău de aplicare la o universitate din străinătate este un act care conține separat notele tale din clasele X-XII-a. Spre deosebire de anexa diplomei de bac, care însumează o notă medie la fiecare disciplină pentru cei trei ani de liceu, foaia matricolă conține separat notele tale pentru fiecare clasă de liceu.

Foaia matricolă este eliberată de către instituția ta de învățământ în baza unei solicitări. Documentul este scris de secretara instituției și este semnat de către directorul liceului. Dacă una dintre aceste persoane se află în concediu, atunci aceasta este înlocuită de alta.

Foaia matricolă se eliberează după ce termini studiile, în câteva zile de la depunerea cererii (poate chiar și mai repede). Odată eliberat, documentul este înregistrat de către instituția care o oferă. De asemenea, poți solicita actul și peste o anumită perioadă. Spre exemplu, în cazul în care la un an de la finalizarea liceului decizi să depui actele la o universitate peste hotare.

Detaliile despre foaia matricolă ni le-a explicat Cerbusca Pavel, directorul Liceului Teoretic „Aristotel”, și Tatiana Vlah, secretară a Liceului Teoretic „Spiru Haret”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente