Cine este Lamine Yamal, starul de la EURO 2024, și de ce #diez scrie despre el

Untitled design (60)
Foto: YouTube/Selección Española de Fútbol/Jon Monfort

Nu știu câți dintre voi sunt interesați de fotbal, dar probabil ați văzut în ultimele zile pe rețelele de socializare o fotografie din 2007 în care Lionel Messi ținea în brațe un bebeluș. Ei bine, acel bebeluș a susținut săptămâna trecută examenele obligatorii din Spania și, printre altele, a devenit probabil cel mai popular fotbalist al Campionatului European de Fotbal din acest an (EURO 2024).

Lamine Yamal, acesta este numele celui mai tânăr jucător și marcator din istoria EURO 2024. Deși numele său a apărut ultimele zile în presă datorită vârstei sale și, respectiv, pentru recordurile pe care a reușit să le bată, atacantul spaniol a devenit cunoscut și pentru faptul că pe parcursul turneului a trebuit să susțină examenele obligatorii pentru școala spaniolă.

Educación Secundaria Obligatoria (ESO) este un ciclu de învățământ secundar obligatoriu în Spania. Acesta durează de la 12 la 16 ani și include clasele a VII-a – a X-a. În sistemul educațional spaniol, învățământul primar este urmat de ESO, iar apoi de învățământul secundar superior, cunoscut sub denumirea de Bachillerato.

Lamine Yamal împlinește 17 ani pe 13 iulie și, odată cu calificarea treptată a Spaniei în finala EURO 2024, a fost nevoit să se pregătească de examene de la distanță, inclusiv angajându-și un tutore.

Merg la ore și în fiecare zi și primesc teme pentru acasă. Dacă [profesorul] vede că suntem în sferturile de finală sau în optimi, nu-mi dă prea multe de făcut, dar în zilele de odihnă, când știe că nu fac nimic, îmi spune să rezolv mai multe exerciții.

A spus Lamine Yamal pentru REFL

În cele din urmă, Yamal a anunțat că a reușit să susțină toate examenele ESO cu brio.

Am văzut notele pe telefon și mi s-a spus că am trecut, așa că am închis aplicația, am sunat-o pe mama și am anunțat-o.

Reuters, citând declarațiile lui Lamine Yamal pentru postul de radio Onda Cero

Potrivit FC Barcelona, Lamine Yamal deja a reușit să bată 17 recorduri în lumea fotbalului, trei dintre care vizează EURO 2024. Mai exact, jucând împotriva Croației în primul său meci de la EURO, la vârsta de 16 ani și 339 de zile, Yamal a devenit cel mai tânăr jucător care a participat vreodată la acest turneu.

În același meci, atacantul spaniol a devenit și cel mai tânăr jucător care a oferit o pasă decisivă în istoria EURO. Totodată, în meciul cu Franța, golul reușit de Yamal a contribuit la calificarea spaniolilor în finală și l-a făcut cel mai tânăr marcator din istoria campionatului. Recordul precedent a aparținut lui Johan Vonlathen, care a marcat în ediția din 2004 la vârsta de 18 ani și 141 de zile.

Și dacă tot am început cu Leo, în ultimele zile fiecare fan al sportului rege a văzut fotografiile comune ale argentinianului Messi și „noului Messi” din Spania.

Conform BBC, în 2007, Lionel Messi a pozat cu un bebeluș pentru o ședință foto caritabilă, organizată de UNICEF. Fotografiile de mult uitate ale lui Messi și Yamal au reapărut după ce tatăl spaniolului le-a postat pe Instagram săptămâna trecută cu textul: „Începutul a două legende”.

În data de 14 iulie, la ora 22.00, urmează să se desfășoare finala EURO 2024. În cadrul acestui meci, Spania se va duela cu Anglia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente