Dumitru Roman, actor: „Orice copil are nevoie de educație calitativă, dar educația calitativă rezultă din profesori buni”  

cover

Dumitru Roman este actor, tată a doi copii și absolvent al Liceului Teoretic ,,Onisifor Ghibu” din Chișinău. El consideră că un părinte este cel care oferă dragoste necondiționată, siguranță și valori de bază copilului. Un profesor, pe de altă parte, are rolul de a oferi cunoștințe și îndrumare în lumea cunoștințelor.

„Educația, mai ales cea combinată dintre profesor și părinte formează personalitatea acestui copil, iar ulterior și profesorii și părinții o să adune roada din urma acestei educații. Dacă sunteți și faceți parte din oamenii care sunt inspirați și vreți să schimbați Moldova prin educație, alegeți profesia de pedagog și ulterior, la rândul vostru, o să inspirați alte generații” afirmă Dumitru, menționând că țara noastră are nevoie de specialiști, care să inspire și să îndrume copiii, pedagogia fiind una dintre cele mai importante profesii, deoarece anume ei creează viitorul societății.

Cu oameni bine educați, societatea are mai multe șanse să beneficieze de gândire creativă, soluții inovatoare și lideri competenți. În centrul acestor transformări sunt profesorii – cei care au rolul important de a inspira și crește noi generații.

Povestea lui Dumitru Roman poate fi vizionată în video-ul de mai jos.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Alege să fii profesor, inspiră generații”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Educația schimbă Moldova! Alege să fii profesor, inspiră generații!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente