Tamara Cucoș, studentă la pedagogie: „Dintotdeauna mi-au plăcut copiii și mi-am dorit să particip la dezvoltarea și educația lor” 

Tamara Cucos 1

Tamara Cucoș este studentă în primul an la Universitatea Pedagogică de Stat ,,Ion Creangă” din Chișinău și este angajată ca ajutor de educatoare. Pe parcursul unui an de activitate, doamna Cucoș a înțeles că este pregătită pentru a-și îndeplini visul pe care l-a avut încă de elevă – visul de a fi profesor. 

„Eu cred că profesia de pedagog este una dintre cele mai importante într-o societate. Profesorii cresc personalități și le oferă copiilor abilități și cunoștințe, ca să meargă în viață pregătiți și încrezători”, spune profesoara. 

Femeia îi îndeamnă și pe alți tineri sau adulți să îi urmeze exemplul și să aleagă o carieră didactică. Potrivit acesteia, profesia de pedagog necesită responsabilitate și dedicație. Pentru un copil, pedagogul este cel în care mereu poate avea încredere. Profesia de pedagog necesită responsabilitate și dedicație. Este o muncă frumoasă, deoarece poți să vezi cum elevii pe care i-ai învățat, devin personalități.

Puteți vedea un reportaj despre Tamara Cucoș în video-ul de mai jos.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Alege să fii profesor, inspiră generații”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Educația schimbă Moldova! Alege să fii profesor, inspiră generații!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente