Meteorologii au anunțat cod galben de instabilitate atmosferică. Se prevăd descărcări electrice și ploi

meteo-ploaie-instabilitate-atmosferica
Foto: Clem Onojeghuo

Cod galben de instabilitate atmosferică a fost prognozat pe tot teritoriul Republicii Moldova. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, avertizarea este activă pentru ziua de astăzi, 10 iulie, în intervalul orar 15.30 și 23.00.

În această perioadă se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată. Izolat, vor fi averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-35 l/m2). Vântul se va intensifica în rafale de până la 15-20 m/s.

Ce presupune un cod galben? Condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în râuri etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

În această perioadă, șoferilor li se recomandă:
# să conducă prudent;
# să adapteze viteza;
# să semnalizeze fiecare manevră;
# să respecte distanța între mașini;
# să evite depășirile;
# să fie atenți la canalele de scurgere a apei.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente