Lilia Ojovan, jurnalistă: „Părinții ar trebui să-și educe copiii astfel încât ei să respecte munca și personalitatea profesorului”

Lilu

Lilia Ojovan este om de televiziune, femeie de afaceri, creatoare de conținut, mamă a două fetițe și consideră, că pedagogii trebuie respectați și apreciați, deoarece ei au o responsabilitate imensă față de societate și răbdare cu fiecare copil. În educația copiilor ei, Lilia pune accent pe valorile umane și respectul reciproc, încurajează dialogul deschis și le explică copiilor, că rolul profesorilor este să-i ajute și să-i îndrume.

„Un pedagog bun, în primul rând, trebuie să fie un om bun, care prin propriul exemplu să învețe copiii. Pedagogia nu este doar o simplă profesie, este o vocație și o dedicație de a crește noi oameni, de a le insufla valori și de a-i direcționa spre calea corectă, pentru ca noi să avem generații cu verticalitate, generații care au conștiință, generații care au gândire”, spune Lilu

Potrivit jurnalistei, părinții au de asemenea un rol important în comunicarea dintre copii și profesori. De aceștia depinde cum se construiește această relație. Părinții pot încuraja copiii să fie deschiși cu profesorii și să aibă încredere în ei.

Un profesor poate educa în copii dorința de a crește și a se dezvolta, disciplina și empatia. Este un model demn de urmat, dar și un prieten de încredere, care în orice situație va oferi o mână de ajutor. 

Experiența Liliei Ojovan poate fi vizionată în video-ul de mai jos.

Acest material este elaborat în cadrul campaniei „Alege să fii profesor, inspiră generații”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu UNICEF Moldova.

Educația schimbă Moldova! Alege să fii profesor, inspiră generații!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente