S-a încheiat o nouă ediție a Târgului Universităților din România. Ce informații au obținut absolvenții despre anul academic 2024/2025

târgul universităților din românia
Foto:Federația Tinerilor Basarabeni

În perioada 4-7 iulie s-a desfășurat Târgul Universităților din România. În cadrul celei de-a XIII-a ediție a evenimentului, au fost prezenți reprezentanți din 18 centre universitare din cele mai mari orașe ale României, care și-au prezentat ofertele educaționale pentru anul academic 2024/2025.

Târgul a fost organizat în patru orașe din Republica Moldova: Chișinău, Bălți, Cahul și Ungheni. În acest an, în procesul de organizare a evenimentului, s-au implicat 50 de voluntari și 15 cadre didactice, care timp de patru zile au povestit absolvenților despre procesul de admitere, le-au prezentat ofertele de studiu și i-au îndrumat în procesul de completare a dosarelor online.

Echipa de organizare informează că în acest an numărul absolvenților interesați de Târgul Universităților din România a crescut comparativ cu anii precedenți. Domeniile de interes s-au diversificat, iar absolvenții sunt acum mai atrași de specializări precum: design, inginerie, IT, medicină, biotehnologie și științe ale mediului. Pe parcursul celor patru zile de târg, evenimentul a atras aproximativ 1 700 de viitori studenți.

„Voluntarii noștri au adus absolvenților din Republica Moldova vești excelente. Bursele de studii au crescut la 900 RON pe lună, iar acum există și posibilitatea de a concura pentru bursele de merit și performanță, care pot ajunge la 700-1 000 RON pe lună”, menționează Paula Bodlev, președinta Federației Tinerilor Basarabeni din România.

De asemenea, potrivit Paulei, târgul a oferit absolvenților oportunitatea să afle direct de la studenți și cadre didactice detalii despre procesul de admitere, actele necesare, viza de lungă ședere, cazarea în cămine, bursele Erasmus+ și alte facilități.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente