Înveți la o universitate din România? În stațiunea Neptun va avea loc o școală de vară despre drepturile omului și minorități

școală de vară
Foto:Facebook/CARUSEL

Asociația Carusel și Facultatea de Sociologie și Asistenţă Socială a Universității din București organizează o școală de vară pentru tinerii care învață în universitățile din România. Școala de vară se va desfășura între 21 și 27 iulie 2024, în localitatea Neptun.

Oportunitatea este destinată persoanelor care studiază în universitățile de stat și private din România, la un program de licență sau masterat. Organizatorii menționează că sunt așteptați în special tinerii care studiază următoarele domenii: sociologie, asistență socială, psihologie, medicină, mediu, științe politice, jurnalism, comunicare, administrație publică, drept, biologie, chimie, teologie, limbi străine. Cei care au participat la edițiile anterioare ale școlii de vară nu sunt eligibili.

Acest proiect își propune să contribuie la o mai bună înțelegere a fenomenelor sociale actuale și a provocărilor legate de mediu. De asemenea, școala de vară va contribui la generarea unui răspuns proactiv cu privire la dezastre.

Pe durata şcolii de vară, participanții vor avea ocazia să participe la ateliere despre:
# drepturile omului;
# furnizarea serviciilor sociale adresate grupurilor de risc;
# consiliere înainte și după testul HIV și testarea HIV;
# feminism;
# minorități;
# refugiați;
# drepturile persoanelor cu dizabilități;
# LGBTQI+;
# discriminare și politici anti-discriminare în România;
# voluntariat și responsabilitatea socială a corporațiilor;
# activismul de mediu;
# reducerea risipei alimentare;
# dezastre.

Cheltuielile pentru cazare, alimentație și transport vor fi acoperite de către organizatori. Programul detaliat va fi anunțat ulterior.

Tinerii interesați sunt îndemnați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 18 iulie, ora 14.00.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente