Cu cât au crescut rata de promovare a bacalaureatului și media generală la examene în sesiunea de bază din acest an

rezultatebac4
Foto: #diez

Rezultatele contestațiilor la examenele de bacalaureat din acest an au fost anunțate, ceea ce înseamnă că știm și rezultatele finale ale sesiunii de bază. Anul acesta, 12 580 de candidați au susținut bacalaureatul, dintre care 69,68 % au reușit să-l promoveze.

Comparând cu 2023, rata de promovare a examenelor în sesiunea de bază a crescut cu 0,92 de puncte procentuale. Anul trecut, în sesiunea bază au promovat 68,76 % dintre elevi. Dacă e să ne referim la rezultatele din ultimii opt ani, cea mai mare rată de promovare a bacalaureatului a fost în anul 2021 – 73,03 %.

Din numărul total de absolvenți de liceu, 90,16 % au promovat examenele în sesiunea de bază. Rata a crescut cu 1,9 puncte procentuale spre deosebire de anul 2023, când la aceeași etapă au promovat 88,26 % dintre elevi. Anul acesta a fost înregistrată cea mai mare rată de promovare examenelor de către liceeni.

Referitor la media mediilor la examenul național a absolvenților din licee, spre deosebire de 2023 când a fost 7,33, anul curent aceasta a crescut cu 0,01, fiind 7,34. În ultimii opt ani, cea mai mare medie a fost în anul 2022 – 7,36.

Amintim că la sesiunea din 2024, 57 de candidați au nota medie 10, în comparație cu 47 de candidați în sesiunea 2023. Noi am reușit deocamdată să adunăm 45 de persoane cu 10 pe linie la bacalaureat, așa că, dacă mai știi pe cineva care nu se regăsește în listă, nu ezita să ne anunți comentând la această postare sau la această postare.


În perioada 15-22 iulie 2024 va fi organizată sesiunea suplimentară a examenului național de bacalaureat. Rezultatele preliminare după desfășurarea sesiunii suplimentare vor fi anunțate în centrele de bacalaureat în data de 24 iulie, iar rezultatele finale – după examinarea contestațiilor – vor fi anunțate pe 29 iulie 2024.

Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care au de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu știrile actualizate despre bacalaureat, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Taguri: #BAC 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente