(video) Au îmbrățișat o nouă profesie și chiar au devenit antreprenori. Sute de persoane din Moldova și Ucraina vor putea mai ușor să se integreze în câmpul muncii

449787062_122116732448337705_3576959233476880974_n
Foto: Facebook/Helvetas Moldova

La finalul lunii iunie, la Bălți, circa 100 de beneficiari, alături de familiile lor, au celebrat încheierea cu succes a cursurilor de dezvoltare profesională și inițiere în afaceri oferite în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială.” Acestea le vor ajuta să se integreze mai ușor pe piața muncii din Moldova și să devină independenți financiar.

„Evenimentul de astăzi este o ceremonie de absolvire. Vrem să recunoaștem meritele și realizările beneficiarilor noștri. Foarte mulți sunt adulți cu familii, care au responsabilități, și înțelegem că este provocator și destul de complicat ca în ziua de azi să începi ceva nou,” a declarat Carolina Untila, Manageră de proiect, Helvetas Moldova. 

În cadrul proiectului, aproximativ 660 de refugiați ucraineni și moldoveni social vulnerabili, din opt raioane ale țării, au acceptat provocarea de a ieși din zona de confort și de a-și lua viitorul în mâini, urmând cursurile de formare profesională, lingvistică și antreprenorială. De asemenea, a fost susținută deschiderea de afaceri și au primit granturi pentru afacerile afectate de criza refugiaților. 

„Eu mi-am perfecționat limba română. Acum vorbesc un pic mai bine. Sper că astfel de proiecte se vor desfășura și în continuare,” a declarat Ecaterina Volcenco, beneficiară a unui curs de limba română. 

„În curând vom deschide un magazin fizic în orașul Bălți, în Centrul Comercial „Nord”. Vom avea mai multe posibilități datorită acestui program,” a spus Ecaterina Matepa, beneficiară a unui grant pentru achiziționarea echipamentului. 

Vă încurajăm să vedeți cum s-a desfășurat ceremonia de absolvire a beneficiarilor proiectului menționat mai sus. 

Proiectul va continua cu cel de-al doilea an în care Helvetas Moldova, alături de partenerii săi de implementare, va consolida eforturile și rezultatele curente ale proiectului, cu accent pe susținerea refugiaților și persoanelor social-vulnerabile din Moldova. 


Proiectul „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială” este implementat în consorțiu de Helvetas Moldova și HEKS/EPER Moldova, cu sprijinul financiar al Guvernului Elveției. Partenerii strategici de implementare sunt Asociația pentru Formare Antreprenorială și Dezvoltare (AFAD) și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente