Te interesează subiectul egalității de gen în tehnologie? Înscrie-te la o conferință din Vilnius despre implicarea femeilor în IT

elevi tineri calculator training
Foto: euneighbourseast.eu

În cadrul proiectului Women in Tech, Centrul pentru studii de gen din cadrul Universității Europene de Științe Umaniste din Lituania organizează o conferință cu tema „Promisiunea (ne)fericirii? Gen, muncă și migrație”. Evenimentul se va desfășura în format hibrid, în perioada 17-18 septembrie, la Vilnius.

Conferința se concentrează pe diferite aspecte ale muncii în contextul migrației femeilor în țările din Europa Centrală și Europa de Est. Participanții vor avea oportunitatea să discute despre provocările migrației femeilor în condiții de război, crize umanitare și turbulențe politice, despre impactul migrației asupra identității profesionale a femeilor, a traseelor de carieră și a condițiilor de muncă.

De asemenea, evenimentul se va concentra pe implicarea femeilor în sfera IT și pe extinderea pieței de muncă în contextul migrației. Alte subiecte care se vor regăsi pe agenda conferinței sunt:
# Aspecte invizibile ale muncii în contextul migrației femeilor;
# Formele de excludere de pe piața muncii;
# Aspecte de gen ale migrației forței de muncă și dilemele legate de maternitate și îngrijire; 
# Migrație și sănătate mintală;
# Dimensiunea de gen a pieței de muncă în industriile de înaltă tehnologie;
# Deplasarea, exilul și noua precaritate.

La această conferință se pot înregistra cercetători din diferite domenii: studii de gen, sociologie, istorie, antropologie, studii culturale, drept, studii media, artă. Aceștia trebuie să cunoască perspective teoretice variate și abordări interdisciplinare.

Participarea este gratuită. Cheltuielile pentru cazare și călătoria către și dinspre Vilnius vor fi acoperite de către participanți. Totuși, organizatorii vor oferi până la 300 de euro și cazare la un hotel pentru persoanele din țările est-europene. Conferința se va desfășura în limba engleză, la Universitatea Europeană de Științe Umaniste.

Persoanele interesate sunt îndemnate să expedieze un e-mail la adresa [email protected] pentru a se înregistra. Mesajul trebuie expediat cu subiectul „Promisiunea (ne)fericirii? Gen, muncă și migrație”, iar corpul acestuia va include:
# un rezumat din 300 de cuvinte la tema conferinței;
# titlul rezumatului;
# o scurtă biografie din maximum 150 de cuvinte;
# detalii de contact.

Termenul-limită pentru înscriere este 10 iulie. Participanții selectați vor fi anunțați despre rezultatele finale până pe 1 august.

Evenimentul își propune să sprijine femeile în IT, să stimuleze cercetarea la intersecția dintre tehnologie și feminism și să promoveze egalitatea de gen în tehnologie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente