Absolvenții FAF au avut parte de o lecție mai specială. În fața lor a vorbit Viorel Bostan, rectorul UTM

utm5 (1) (1)
Foto: UTM

Ziua de 4 iulie a fost una specială, marcând un moment de sinergie bilaterală între rector și studenții din comunitatea FAF din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică.

Cunoscut pentru integritatea și devotamentul său față de educație, rectorul UTM, profesorul universitar și doctorul habilitat Viorel Bostan a subliniat importanța unor principii fundamentale în viață: inteligența, disciplina și succesul. El i-a încurajat pe absolvenți să nu se oprească niciodată din a-și urmări obiectivele și să continue să muncească din greu, deoarece doar prin efort constant vor atinge succesul dorit.

Sursă: Universitatea Tehnică a Moldovei

„Viața este o continuă cursă și fiecare eșec este o oportunitate de a deveni mai puternici și mai înțelepți. Nu vă opriți niciodată din a încerca, pentru că succesul vine la cei care perseverează. Fiți flexibili la schimbare și nu vă temeți de greșeli. Fiți în tandem cu pasiunile voastre. Rămâneți sinceri cu voi înșivă și aveți curajul să vă urmați inima și intuiția. Timpul vostru este prețios, așa că nu-l irosiți, trăind viața altcuiva. Mergeți către succes prin greutăți și aveți grijă de oamenii care contează cu adevărat pentru voi”, a spus Viorel Bostan.

Aceste cuvinte pline de înțelepciune și motivație au reușit să insufle o doză de adrenalină și determinare în inimile studenților, încurajându-i să-și urmeze visurile. De asemenea, rectorul Viorel Bostan a evidențiat și reversul medaliei succesului, explicând faptul că eșecurile sunt inevitabile și valoroase. „Învățați din ele și folosiți lecțiile pentru a avansa în diverse aspecte ale vieții”, a menționat acesta.

Sursă: Universitatea Tehnică a Moldovei

„Pentru că trăim într-o lume dinamică, flexibilitatea la schimbare este cheia succesului”, a spus rectorul, subliniind importanța acestui aspect și încurajându-i pe studenți să adopte o abordare potrivită situației. I-a îndemnat pe tinerii absolvenți să nu se teamă de transformări, căci ele sunt parte a progresului. „Viața este o continuă cursă, iar fiecare pas neîncercat este o oportunitate pierdută”, a subliniat el.

Un alt punct de vedere esențial, abordat de rector, a fost despre importanța părerii personale. El a îndemnat studenții să nu caute validarea din exterior, ci să aibă curajul să-și urmeze intuiția și să-și formeze propria opinie. „Singura validare care contează cu adevărat este cea a propriei voastre conștiințe”, a adăugat rectorul cu încredere.

Pe o notă de optimism, el i-a îndemnat pe tineri să meargă înainte cu determinare și curaj. „Nu aveți nimic de pierdut, până nu încercați. Bucuria și bunăstarea vin din acțiune și din îndeplinirea misiunii personale. Fie ca fiecare zi să devină o nouă oportunitate de a vă descoperi potențialul și de a vă depăși limitele”, a menționat acesta.

Sursă: Universitatea Tehnică a Moldovei

În final, rectorul a încurajat studenții să găsească „mijlocul de aur” în viață și să continue cursa cu înțelepciune și încredere în propriile forțe.

Sfaturile pline de înțelepciune ale rectorului Viorel Bostan au fost primite cu aplauze și apreciere de către studenți.

Astfel, comunitatea FAF, cunoscută pentru nivelul său ridicat de competență și pentru faptul că toți membrii vorbesc fluent limba engleză, a fost mereu un exemplu de excelență academică. Rectorul Viorel Bostan a avut un rol esențial în formarea și dezvoltarea acestor tineri, iar la înmânarea diplomelor de absolvire, el a fost mândru să le ofere ultimele sale sfaturi pentru viitor.

„Nu vă opriți aici! Cunoștințele și experiențele voastre vă vor folosi în diferite sfere ale vieții. Continuați să învățați, să creșteți și să contribuiți la lume în felul vostru unic”, a concluzionat rectorul, Viorel Bostan.

Sursă: Universitatea Tehnică a Moldovei

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente