Moldova Women Forum revine cu o nouă ediție! Programul include discuții și ateliere pentru promovarea drepturilor femeilor

femei
Foto: moldovalive.md

Moldova Women Forum revine cu cea de-a doua ediție! Evenimentul va întruni peste 250 de femei și se va desfășura pe 13 iulie la Digital Park din Chișinău, cu începere de la ora 9.0. De asemenea, la forum vor fi prezenți mai mulți paneliști naționali și internaționali.

Forumul reprezintă o platformă incluzivă, menită să sublinieze rolul femeilor în societate, să promoveze respectarea drepturilor acestora și să evidențieze importanța egalității de gen în construirea unei societăți prospere și sustenabile. Obiectivul principal al evenimentului este crearea unui spațiu de colaborare, unde participantele și participanții vor putea discuta, dezvolta strategii și iniția parteneriate pentru promovarea drepturilor femeilor.

Agenda evenimentului include un panel de dezbateri cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Totodată, în cadrul evenimentului se vor desfășura diverse paneluri de discuții care vor aborda teme precum:
# implicarea femeilor în politica internaţională, naţională şi locală;
# abilitarea economică a femeilor;
# rolul femeilor în modelarea democraţiei.

Printre vorbitorii şi vorbitoarele din cadrul forumului se numără:
# Natalia Gavrilița – fosta prim-ministră a Republicii Moldova, membră a Consiliului de Supraveghere al Băncii Naţionale.
# Iolanta Mura – fostă directoare generală, ICS „Bemol Retail” SRL, membră a Consiliului Economic al președintei Republicii Moldova.
# Dominika Stojanoska – reprezentantă de ţară UN Women Moldova.
# Mary Collins – secretară generală a European Women Lobby.
# Barbara Kijewska – decana Facultății de Afaceri Sociale de la Universitatea Gdansk din Polonia.
# Mariana Bulbuc – directoare generală a Bizzmosis Group din Emiratele Arabe Unite.

Ediția din acest an se va concentra pe tematicile enunțate mai jos.
# Abilitarea economică a femeilor: discuții despre cum femeile pot să obțină și să-și consolideze independența financiară și să-și sporească contribuția la economia țării.
# Activităţi de lobby în rândul femeilor: modalități prin care femeile pot influența deciziile politice, economice și sociale.
# Rolul femeilor în modelarea viitorului european: implicarea femeilor în crearea unui viitor european pentru Moldova.
# Participarea în modelarea viitorului afacerilor conduse de femei: sprijinirea antreprenoarelor în dezvoltarea și extinderea afacerilor.

Femeile interesate să participe la discuțiile și atelierele organizate sunt invitate să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 8 iulie. Persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente