„Gala absolvenților 2024”, marca UTM. A fost un moment de triumf și recunoaștere pentru cei 1 802 de absolvenți

pro-150 (1)

Într-o atmosferă  incendiară și plină de emoții, în ziua de 3 iulie 2024, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a celebrat promoția anului 2024, în cadrul „Galei Absolvenților”, un eveniment anual dedicat recunoașterii realizărilor academice ale studenților săi. În ritm de bucurie și împlinire, cei 1 802 absolvenți, din cadrul celor 11 facultăți, au sărbătorit succesul academic și au cules roadele muncii perseverente și asidue de pe urma anilor de studii, formând un tablou impresionant al unității și excelenței academice pe „Arena Chișinău”, devenită epicentrul emoțiilor și al mândriei absolvenților UTM în această zi.

Ceremonia plină de surprize și grandoare a debutat cu discursul motivant și plin de inspirație al rectorului Universității Tehnice a Moldovei, Viorel BOSTAN, care a subliniat importanța educației tehnice și rolul esențial al UTM în pregătirea viitorilor specialiști, care vor contribui la dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova.

„Cred că este cel mai emoționant discurs pe care-l țin an de an în fața absolvenților. Poate mai important decât discursul de bun-venit în fața celor care pășesc pragul universității la 1 septembrie, fiindcă în acest moment îmi adresez o întrebare foarte importantă: „Dacă am făcut față așteptărilor voastre? Dacă am reușit să avem promoții de succes, cu care să ne mândrim în continuare?” Și, de fiecare dată, răspunsul este același: DA, AM REUȘIT, fiindcă întreaga comunitate a UTM, timp de 60 de ani, a depus un efort considerabil, pentru a fi o instituție de top și un adevărat templu al științei și al inovației, pregătind generații de ingineri, tehnologi, arhitecți, economiști. Împreună, vom reuși să facem acest lucru și în continuare.”

Încurajându-i să exceleze în plan personal și profesional, aducând în vizor motivele pentru care promoția 2024 este considerată una specială, domnul rector Bostan i-a îndemnat pe cei 1 802 absolvenți,  dar și pe toți cei 9 300 de studenți activi ai UTM să se mândrească cu universitatea lor: Să vă mândriți cu UTM, fiindcă noi, împreună, suntem o forță.”

În final, rectorul a menționat: „Vă doresc un drum bun, o carieră strălucită, pe care sunt convins că o veți avea. Să știți că ne va fi dor de voi și sper să nu ne dezamăgiți. Succes!”

Evenimentul a continuat cu discursurile unor invitați de seamă, care au adus un plus de prestigiu și semnificație ceremoniei.

Prim-Ministrul Republicii Moldova, Dorin RECEAN, a împărtășit viziunea sa asupra viitorului țării, subliniind rolul crucial al tinerilor specialiști în construirea unei națiuni prospere și integrate în Uniunea Europeană.

„Inginerii creează viitorul și eu vă rog să vă pătrundeți de această responsabilitate, pentru că dvs. sunteți viitorul țării și viitorul regiunii. Noile tehnologii astăzi se dezvoltă cu o viteză amețitoare, iar dvs. știți cum puteți aplica în practică aceste tehnologii, pentru ca noi să putem crește bunăstarea oamenilor și să le facem viața mai ușoară. Și, într-adevăr, întâi inginerii visează la viitor, după care creează și numai pe urmă se va simți care este impactul noilor tehnologii sau noilor produse asupra vieților noastre. Mă bucur că din mediul academic al UTM avem oameni de vază, recunoscuți la nivel internațional. Voi sunteți cei care creați viitorul. Încă o dată, vă mulțumesc și vă rog, să rețineți această responsabilitate”, a declarat Recean.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan PERCIUN, în discursul său moralizator, a evidențiat contribuția strategică a Universității Tehnice a Moldovei în procesul de transformare și modernizare a educației.

„Felicitări, pentru că ați ajuns într-un final aici. Ați reușit să faceți față provocărilor. Dacă ați ajuns astăzi, aici, este pentru tenacitatea și efortul pe care l-ați depus. Meritați toate aplauzele. Voi ați făcut o alegere foarte inspirată. Ați ales UTM să vă fie casă, masă pentru câțiva ani de zile și cred că asta a fost cea mai bună decizie pe care ați putut să o luați. Aici, se simte foarte mult entuziasm, dinamism, deschidere la schimbare și un spirit inovator, care face ca UTM să fie astăzi competitivă nu doar în RM, dar și în plan regional și local, lucru pentru care trebuie să ne felicităm unii pe alții. Când sunt întrebat unde merită de făcut studiile, mă simt extrem de mândru, când pot să spun: mergeți la UTM! Și acesta este meritul vostru, pentru că lucrul acesta este posibil aici, în Republica Moldova.”

De asemenea, domnul ministru Perciun a venit cu o serie de sfaturi prețioase și inspirate pentru tinerii absolvenți: Să alegeți un loc de muncă care să vă aducă experiențe noi; Investiți în voi. Investiți în experiența voastră astăzi, iar remunerarea va veni după ce veți deveni foarte buni specialiști; Să fiți perseverenți; Încercați în fiecare zi să faceți ceva nou; Să fiți empatici, generoși; Iubiți Republica Moldova, a concluzionat ministrul.

„Gala Absolvenților 2024” a continuat cu un moment deosebit: recunoașterea celor mai străluciți absolvenți. Tinerii cu cele mai mari medii pe facultate, precum și studenții care au obținut burse guvernamentale sau au fost nominalizați de trei ori în Lista Rectorului au fost invitați pe scenă.  Acești studenți remarcabili au fost aplaudați și felicitați pentru eforturile și realizările lor academice excepționale. Subliniem faptul că fiecare student din promoție a depus un efort considerabil și a contribuit la succesul colectiv al grupului, fapt pentru care TOȚI sunt demni de laude și aprecieri magistrale.

Dl Shagidze, presedinte maib, sprijină viitoarele femei lidere în tehnologie și le încurajează să urmeze o carieră de succes în acest domeniu. În urma concursului „STEM SCHOLARSHIP”, parte a Programului de burse „You drive it”, cinci câștigătoare au fost desemnate pentru performanțele lor academice remarcabile și angajamentul deosebit în activități extracurriculare și voluntariat.

Împărtășindu-și experiența academică, Nicoleta POCIUMBAN, șefa promoției Facultății Inginerie Economică și Business, a menționat despre metamorfoza personală și profesională prin care a trecut pe parcursul anilor de studii, evidențiind rolul UTM în formarea sa ca profesionist în domeniu. De asemenea, absolventa a venit cu un mesaj către colegii ei mulțumiri adresate instituției, care i-a pus bazele în următoarea etapă a vieții.

„Dragi colegi, vă mulțumesc pentru amintirile pe care le-am construit împreună. Fie ca diploma noastră să reprezinte mai mult decât un document, pentru că ea este un simbol al muncii noastre asidue, al sacrificiilor și al realizărilor noastre. Să pășim cu încredere în viitor, folosind cunoștințele și abilitățile dobândite aici, pentru a face o diferență în lumea din jurul nostru. Mulțumesc, Universitatea Tehnică a Moldovei, pentru anii de formare și pentru amintirile de neuitat! Vă urez tuturor succes și realizări mărețe în tot ceea ce întreprindeți! La mulți ani nouă! La mulți ani prosperi și plini de inovație, UTM!”

Atmosfera din cadrul evenimentului a fost întregită de reprezentațiile muzicale ale artiștilor îndrăgiți: DJ Set, Magnat & Feoctist, Delia, care au adus plus entuziasm și multă voie bună acestei seri de neuitat.

„Gala Absolvenților 2024” a fost un eveniment memorabil, de consolidare a spiritului de comunitate, marcat de momente de mândrie și recunoaștere atât pentru instituție, cât și pentru tinerii care au parcurs cu succes anii de studii. Ceremonia a evidențiat importanța educației tehnice și a inovației, subliniind rolul esențial pe care tinerii specialiști îl vor juca în dezvoltarea și modernizarea Republicii Moldova. Astfel, Universitatea Tehnică a Moldovei continuă să fie un pilon de excelență academică și profesională, pregătind generații de absolvenți care vor contribui la progresul țării.

Aducem mulțumiri tuturor celor care au fost alături de noi și au contribuit la succesul acestei seri speciale și extraordinare, încărcată de semnificație și grandoare.

Mulțumiri speciale:
Partener General: • maib
Parteneri Strategici: • it lab • Allied Testing, ATIC și Tekwill
Parteneri Eveniment: • AMDARIS • EFES Moldova • Fundația CONSTANTIN MIMI.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente