Profesorul ucrainean Iuri Klaponin a fost desemnat responsabil de coordonarea cooperării academice cu Europa și Asia

utm 6
Foto: utm.md

Uniunea Rectorilor Instituțiilor de Învățământ Superior din Ucraina l-a desemnat pe profesorul Iuri Klaponin, doctor în științe tehnice, responsabil pentru coordonarea colaborării academice cu instituțiile de învățământ superior din Europa și Asia. Acesta este responsabil de stabilirea și coordonarea acordurilor de colaborare, organizarea de conferințe și dezvoltarea altor forme de educație care să contribuie la îmbunătățirea calității învățământului în universitățile din Ucraina.

Profesorul a vizitat recent Universitatea Tehnică a Moldovei pentru a discuta despre posibile schimburi de experiență în domeniile Securității Cibernetice și Roboticii. La întrevedere au participat prorectorul pe Cercetare, Vasile Tronciu, șefa Centrului Erasmus+ Larisa Bugaian și directoarea Institutului Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „Cybercor” Ludmila Peca. Aceștia și-au exprimat un interes puternic pentru a dezvolta parteneriate strategice de care să beneficieze studenții și cadrele didactice din ambele țări.

Această inițiativă este văzută ca un pas semnificativ în consolidarea relațiilor academice internaționale și în promovarea excelenței educaționale în cadrul instituțiilor de învățământ superior din Ucraina. Se așteaptă ca noile colaborări coordonate de profesorul Klaponin să aducă beneficii semnificative studenților și cadrelor didactice din Ucraina și Moldova prin:
# accesul la resurse și expertiză de nivel mondial în domenii de interes academic;
# posibilități de a participa la programe de mobilitate academică și de cercetare;
# expunere la cele mai noi practici și tendințe din domeniul educației și cercetării;
# oportunități de a construi rețele profesionale cu experți din Europa și Asia.

Profesorul Klaponin și-a exprimat entuziasmul față de noile responsabilități și a subliniat importanța cooperării internaționale pentru dezvoltarea continuă a sistemului educațional din Ucraina.

Iuli Klaponin
Sursă: utm.md

Această inițiativă reflectă angajamentul Uniunii Rectorilor Instituțiilor de Învățământ Superior din Ucraina de a sprijini și dezvolta relații academice puternice la nivel internațional, în beneficiul studenților și cadrelor didactice deopotrivă. La rândul său, UTM este dedicată consolidării relațiilor internaționale și promovării excelenței academice. Întâlnirea profesorului Klaponin cu reprezentanții UTM este o dovadă a angajamentului universității de a oferi studenților din ambele țări cele mai bune oportunități posibile de învățare și cercetare.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente