Luptătorul de stil liber Radu Lefter s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

97kg FS – Radu Lefter (MDA) df. Soslan Dzhagaev (AIN)
Foto: Facebook/Ministerul Educației și Cercetării

Încă un sportiv moldovean s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Radu Lefter va reprezenta Republica Moldova la proba lupte libere, în categoria de greutate de până la 97 de kilograme, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Sportivul a obținut biletul de calificare pentru olimpiadă după ce luptătorii cu statut neutru au fost excluși. Federația Internațională de Lupte i-a acordat cotă de participare lui Radu Lefter grație poziției sale ocupate în clasamentul mondial.

Anul acesta, Radu Lefter a devenit în premieră campion european la lupte libere, rezervat sportivilor sub vârsta de 23 de ani. Astfel, a adus pentru prima dată titlul continental țării noastre la această categorie de vârstă.

Ultima dată, Republica Moldova a fost reprezentată la Jocurile Olimpice la proba lupte libere în 2016. La olimpiada din Rio de Janeiro au evoluat Nicolae Ceban și Eugen Nedealcu.

Momentan, Federația de Lupte din Republica Moldova are șase sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris în concursul de lupte libere, greco-romane și lupte feminine. Acesta este cel mai numeros lot din istoria participării țarii noastre la Olimpiada de Vară.

Aici găsiți lista sportivilor moldoveni calificați deja la JO 2024.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente