Cinci medalii și o mențiune de onoare. Ce rezultate au înregistrat elevii moldoveni la Olimpiada Balcanică de Matematică

balkan
Foto: Facebook/Ministerul Educației și Cercetării

Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, patru medalii de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 25-30 iunie 2024. Informația a fost făcută publică de către Ministerul Educației și Cercetării.

Argintul a fost cucerit de Daniel Tricolici, elev al Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Chișinău. Medaliile de bronz au fost obținute de Anastasia Corsac, Bogdan Leahu, Andreea Francu – elevi ai Instituției Private de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău –, și de Paulina Danu, elevă a Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret”. Mențiunea de onoare i-a revenit lui Dominic Viziru, la fel elev al Instituției Publice Liceul Teoretic „Spiru Haret”.

Potrivit MEC, în cadrul celei de-a 28-a ediții a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori au participat 135 elevi din 22 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de șase elevi și doi conducători.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente