Care este rolul marcajului „covor roșu” pe o stradă și unde poate fi întâlnit acesta în Chișinău

ipiccy_image (8)
Foto: Facebook/Primăria Municipiului Chișinău

Municipalitatea a anunțat că pe cele mai aglomerate intersecții din Chișinău va fi trasat noul tip de marcaj rutier numit „covorul roșu”. Acesta se amplasează în fața trecerilor de pietoni și are scopul de a spori siguranța acestora.

Marcajul se distinge prin culoarea lui stridentă, menită să atragă atenția șoferilor cu mult timp înainte de a ajunge la trecerea de pietoni. El este fabricat dintr-un material special, cu o suprafață abrazivă, care contribuie la reducerea distanței de frânare, oferind astfel timp suplimentar şoferilor pentru a reacționa.

De asemenea, pe lângă rolul lui de avertizare, acest marcaj este indicat să fie utilizat în intersecțiile aglomerate și în zonele cu trafic intens de pietoni, asigurând în acest mod o vizibilitate sporită și reducând astfel riscul accidentelor.

În municipiul Chișinău acest tip de marcaj poate fi întâlnit pe:
# strada Cuza Vodă;
# strada Sarmizegetusa;
# strada Miron Costin;
# strada Braniștii.

În curând, acest marcaj va fi trasat și pe bulevardul Decebal, aflat în prezent în proces de reabilitare, dar și pe alte artere importante din oraș, cum ar fi bulevardul Mircea cel Bătrân și strada Ion Pelivan, unde se analizează necesitatea aplicării acestui tip de marcaj.

Sursă: Facebook/Primăria Municipiului Chișinău
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente