Circa 220 de profesori vor verifica contestațiile de la examenele de bac din acest an

BAC 2023 (15)
Foto: #diez

18 comisii vor examina contestațiile depuse de candidații la examenele de bacalaureat din acest an, după ce a fost aprobată constituirea Comisiilor Republicane de Examinare a Contestațiilor. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, din cadrul acestora fac parte circa 220 de profesori evaluatori, care au participat anterior la cursuri de formare.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a aprobat constituirea a două Centre Republicane de Examinare a Contestațiilor în municipiul Chișinău.

Amintim că în data de 27 iunie, la centrele de bacalaureat, vor fi afișate rezultatele din sesiunea de bază. În perioada 27-28 iunie 2024, candidații care nu vor fi de acord cu notele obținute vor putea depune contestații la centrele de bacalaureat între orele 9.00–18.00.

În aceeași perioadă, fiecare candidat își va putea vedea, online, notele obținute și testele verificate pe platforma bac.edu.md în baza codului IDNP și a unui cod personal oferit de către instituția la care și-a făcut studiile. 

Examinarea contestațiilor va avea loc în perioada 29 iunie – 3 iulie 2024, iar rezultatele lor vor fi publicate pe 4 iulie 2024. În acest articol explicăm cum poți depune o contestație.

Taguri: #BAC 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente