Trei atlete din Moldova au cucerit medalia de aur la un campionat din Gibraltar

sportive moldova
Foto: MEC

Atletele Alexandra Emilianov, Dimitriana Bezede și Andreea Stavila au cucerit medalia de aur la Campionatul Țărilor Mici, care s-a desfășurat în Gibraltar.

Alexandra Emilianov s-a situat pe primul loc la proba aruncarea discului, cu rezultatul de 61.87 metri. Dimitriana Bezede s-a impus în concursul de aruncarea greutății, cu rezultatul de 17.68 metri, iar Andreea Stavila a ocupat primul loc la 3 000 de metri/obstacole, cu timpul de 10.02:55.

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova menționează că cele trei sportive au stabilit și noi recorduri ale campionatului, iar Alexandra Emilianov a fost desemnată de organizatori cea mai bună atletă din concursul feminin.

Performanțele obținute la Campionatul Țărilor Mici le oferă atletelor noastre puncte pentru ași consolida pozițiile în clasamentul mondial, World Athletics, în baza căruia se va face selecția pentru Jocurile Olimpice de la Paris.

În acest articol puteți vedea lista sportivilor și sportivelor din Republica Moldova care deja s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente