Sportiva din Moldova Alisa Glinka va participa totuși la Jocurile Olimpice de la Paris

alisa glinka
Foto: Facebook/Alisa Glinka

Atleta din Moldova Alisa Glinka, care risca să fie descalificată de la Jocurile Olimpice de la Paris din cauza unui test antidoping care ar fi fost pozitiv, va participa totuși la competiție și va fi prima sportivă ecvestră din Republica Moldova din ultimele decenii care va concura la olimpiadă.

Potrivit realmedia.md, Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova a anunțat oficial că perioada de suspendare temporară a sportivei a luat sfârșit și este admisă în competiție.

„După examinarea circumstanțelor cazului, s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse sportivei. Acest lucru înseamnă că Moldova își păstrează locul olimpic la individual. Alisa Glinka va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice din 2024”, menționează sursa citată mai sus.

Potrivit forului internațional de profil, la începutul anului 2024, Alisa și-a asigurat un loc în concursul individual de dresaj. Totuși, pe 22 mai 2024, sportiva a fost suspendată de la competiție, în urma probei de dopaj prelevată în cadrul finalei Cupei Mondiale de la Riad. În Grand Prix, ea a obținut un scor de 62,873 %, rezultat cu care nu s-a calificat la proba de stilul liber.

Născută pe 10 octombrie 1987 la Chișinău, Alisa Glinka a început să practice hipismul la vârsta de cinci ani, sub îndrumarea Nataliei Ziulcovscaia. Ulterior, tânăra s-a stabilit cu traiul în Rusia, iar acum locuiește în Franța. Chiar dacă de mai mulți ani Alisa locuiește în afara țării, ea a continuat să reprezinte Moldova la diferite evenimente sportive internaționale.

În acest articol puteți vedea lista sportivilor și sportivelor din Republica Moldova care deja s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente