În acest an, înscrierea la universități se va desfășura doar online. Cum o poți face

admitere
Foto:#diez

Din data de 22 iulie, absolvenții vor putea să își depună dosarele la o instituție superioară de învățământ din Republica Moldova. Marea noutate este că, în premieră, toate dosarele din acest an vor fi depuse în format online, prin platforma eAdmitere. Viitorii studenți vor putea depune dosarele la cel mult trei universități și trei specialități per fiecare instituție.

Platforma ar urma să simplifice procesul admiterii, acesta devenind mai rapid și mai ușor pentru tinerii care vor să studieze la universitate.

Pentru a se înregistra pe platformă, absolvenții vor avea nevoie doar de un număr de telefon, o adresă electronică și codul personal al acestora, iar la universitate vor trebui să vină abia la depunerea fizică a actelor.

Dacă vor avea nevoie de consultanță sau vor dori să afle detalii despre universitate sau admitere, absolvenții vor putea vizita și fizic instituțiile în perioada admiterii. Totuși, dosarul îl vor putea depune doar online.

„Sistemul va extrage datele din bazele deja existente, precum diploma de bacalaureat și notele din diplome. Se vor face excepții pentru candidații din Stânga Nistrului. Ei vor trebui să anexeze și diploma, deoarece noi nu avem aceste informații”, a transmis Europa Liberă.

Platforma eAdmitere va fi disponibilă, începând cu prima zi a perioadei de admitere, adică 22 iulie 2024. Perioada de depunere a dosarelor pe platformă va avea loc în două tururi:
22-29 iulie;
10-14 august.

La concursul de admitere la studii superioare pot participa deținătorii diplomei de bacalaureat sau diplomei de studii profesionale ori a unui act echivalent de studii acceptat de Republica Moldova.

În actuala campanie de admitere, universitățile din Republica Moldova vor înmatricula 5 307 studenți la studii de licență, cu finanțare de la bugetul de stat, în timp ce la masterat vor fi admise 2 864 de persoane.

În anul de studii 2023/2024 în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova au fost înmatriculați 13 495 la licență și 5 055 la masterat.

Taguri: #Admitere 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente