100 de tinere din Moldova se pot înscrie la programul GirlsGoIT 2024. Înscrierea la tabăra de vară este gratuită

KI8A9226.jpg
Foto: unicef.org/moldova

GirlsGoIT a dat startul  înscrierilor pentru cea de-a 10-a ediție a taberei de vară, un eveniment devenit deja tradiție și punct de referință în domeniul educației IT pentru fete. Această ediție promite nu doar învățare intensă, ci și distracție pe măsură.

În perioada 19-28 iulie 2024, la Chișinău, 100 de tinere vor avea ocazia să își dezvolte abilități esențiale în diverse ramuri IT, sub îndrumarea specialiștilor cu experiență. Programul este dedicat fetelor cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani.

În cadrul taberei se vor desfășura ateliere practice, conduse de către tineri din domeniu și vor acoperi 6 trackuri:
UI/UX Design (#Figma) NEW
Frontend Static (#HTML & #CSS),
Frontend Dynamic (#Javascript, #Firebase, #VueJS),
— Prototipare (#Arduino & #Fusion360),
— Securitatea Informațională (#attacks & cryptography),
Data Science (#Python & #Colab).

Participarea la proiect este absolut gratuită pentru toți, fiind asigurate cazarea, transportul și mesele principale. 

Dacă îți dorești să faci parte din această aventură aplică acum! Nu contează din ce parte a țării ești, important e să ai între 14 și 20 de ani. Înscrie-te aici https://forms.gle/X5GDGoqFiaHfT8ARA  până la data de 30 iunie și așteaptă veștile bune. De asemenea, nu uita să le dai de știre și prietenilor tăi, aventura va fi și mai distractivă așa!  Dacă ai vreo întrebare sau vrei să afli mai multe detalii, o poți face pe pagina de Facebook GirlsGoIt Moldova.

Misiunea proiectului GirlsGoIT este de a împuternici și de a încuraja tinerele femei să urmeze cariere în Tehnologii Informaționale. Proiectul își propune să schimbe percepția asupra stereotipurilor și să reducă decalajul de gen pentru fete și femei în tehnologie. O carieră în Tehnologiile Informaționale poate fi pentru oricine. Împreună demonstrăm că și femeile au loc în industria IT! 

Programul este implementat în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, Agenția Națională de Tineret, UNICEF Moldova, FRIDA | The Young Feminist Fund, TEKEDU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente