Studenții moldoveni pot merge într-o vizită gratuită de studiu în Polonia. Cum te poți înscrie

tineri studii în Polonia
Foto: Facebook/STUDY TOURS TO POLAND

Fundațiile Leaders of Change și Borussia anunță despre deschiderea înscrierilor pentru programul de vizite de studiu în Polonia. Oportunitatea este destinată tinerilor motivați și activi din Republica Moldova și Ucraina.

Study Tours to Poland (STP) își propune să promoveze conexiunile interculturale oferind oamenilor din medii diverse posibilitatea să se întâlnească, să împărtășească experiențe și să construiască relații durabile. Participanții vor avea ocazia să cunoască despre poveștile de succes și provocările împărtășite de persoanele și instituțiile din Polonia.

STP este un program educațional intensiv de o săptămână și jumătate, la care participă tineri din Republica Moldova și Ucraina. În cadrul acestuia, participanții au posibilitatea de a dobândi noi cunoștințe și abilități, de a cunoaște persoane interesante și de a participa la diferite activități interactive.

Organizatorii spun că STP nu înseamnă doar dobândirea de noi experiențe, ci și împărtășirea propriei experiențe. Și deși nu este prea mult timp pentru odihnă, petrecerea timpului liber împreună cu ceilalți participanți, cu organizatorii și cu voluntarii face posibilă cunoașterea mai îndeaproape a colegilor și colegelor din țările vecine și stabilirea de noi prietenii.

Cine poate participa

Participanții la STP sunt selectați pe bază de concurs. În cadrul acestui program se pot înscrie studenții care excelează atât în mediul academic, cât și în activități extracurriculare sau cei implicați activ în organizații publice/de tineret și în mișcări de voluntariat.

Candidatul/candidata trebuie să întrunească următoarele cerințe:
# să aibă cetățenia Republicii Moldova sau a Ucrainei;
# să locuiască și să studieze în instituții de învățământ superior situate în țările programului (Moldova și Ucraina) sau în alte țări precum: Bulgaria, Republica Cehă, Estonia, Germania, Letonia, Lituania, Polonia, România și Slovacia;
# să fie născut(ă) între 1 iulie 2002 și 30 iunie 2006;
# să dețină un pașaport internațional valabil care să nu expire mai devreme de 31 martie 2025;
# să nu fi participat anterior la STP.

Vizitele de studiu urmează să aibă loc în perioada octombrie-noiembrie 2024. Datele specifice sunt comunicate individual cu participanții acceptați. Durata călătoriei este de 11 zile.

Acceptarea și examinarea cererilor

Procesul de aplicare în cadrul programului STP este gratuit. Cererile candidaților sunt acceptate până pe 9 iulie 2024 inclusiv, până la ora 23.59. Fiecare dintre candidați va primi informații despre rezultatele concursului în mod individual până pe 31 iulie 2024 la adresa de e-mail specificată în cerere. Persoanele interesate, pot completa acest formular pentru a se înregistra.

Ce include programul

Organizatorii suportă toate cheltuielile pentru pregătirea și implementarea programului și, totodată, garantează:
#1. cazare la hostel/cămin (o cameră pentru câțiva participanți) în orașul în care se organizează vizita de program;
#2. trei mese pe zi (mic dejun, prânz, cină);
#3. asistență în obținerea unei vize gratuite pentru perioada de participare la STP;
#4. rambursarea parțială a cheltuielilor de călătorie în traficul internațional. Cheltuielile de călătorie care nu au fost aprobate nu vor fi rambursate.

Viză și alte cheltuieli

# Organizatorii vor trimite o invitație fiecărui participant, pe baza căreia acesta are dreptul de a primi o viză gratuită la misiunile diplomatice poloneze pentru perioada de participare la STP.

# Durata vizei este singura decizie a Consulului Republicii Polone în țara dată, organizatorii neavând posibilitatea și nici motivul să modifice o astfel de decizie.

# Organizatorii nu rambursează costurile suplimentare asociate cu obținerea vizei, de exemplu, deplasarea la consulat.

# Cheltuieli legate de asigurările de sănătate. Pentru a participa la program, este necesară prezența unei asigurări medicale pentru întreaga ședere în Polonia. Aceasta trebuie să ofere fonduri pentru tratament și spitalizare. Participantul acoperă costurile de asigurare în mod independent.

Înregistrarea

Cererea de participare la STP constă din două părți:
#1. prima parte – candidații transmit informațiile relevante despre ei (educație, activitatea pe care o desfășoare și așteptări de la participarea la STP);
#2. a doua parte – un sondaj social care servește la îmbunătățirea procesului de recrutare pentru participarea la program și la modernizarea programului în sine pentru viitorii participanți.

Pentru a parcurge ciclul complet de înregistrare, trebuie să completați ambele părți ale cererii.

Prima parte

# Pentru prima parte este necesar să pregătiți scanări sau fotografii în fișiere PDF, TIF sau JPG (dimensiunea fiecăruia dintre acestea nu trebuie să depășească 500 KB) ale următoarelor documente:
— carnetul de note sau echivalentul său electronic (e necesar să atașați paginile cu notele pentru ultimele două semestre finalizate, iar dacă sunteți student(ă) în anul I – atașați notele doar pentru ultimul semestru finalizat);
— o scrisoare de recomandare, realizată conform instrucțiunii de către președintele unei organizații publice cu care candidatul cooperează, un reprezentant al consiliului studențesc, un lider al mișcării de voluntariat etc. Aceasta trebuie să fie în format PDF, cu antetul oficial al organizației, dacă e posibil, și semnat de recomandator. Totodată, în scrisoarea de recomandare trebuie să fie indicată data redactării acesteia, numele, prenumele, poziția și funcția recomandatorului și contactele sale: e-mail, număr de telefon.

Atenție! Fișierele scanate trebuie denumite după conținutul lor și cu numele candidatului, adică în așa fel încât evaluatorii să înțeleagă ce document se află în interior și cui aparține acesta. Numele fișierelor trebuie scrise cu litere latine, după cum urmează: ocenki_arnaut, rekomendacia_arnaut. Nu introduceți alte caractere grafice în numele fișierului: ghilimele, puncte, virgule, paranteze, bare oblice etc.

Totodată, organizatorii menționează că persoana care candidează are posibilitatea de a crea o versiune nefinalizată a cererii. Astfel, dacă veți dori să vă editați cererea, veți putea reveni la ultima versiune salvată folosind codul personal furnizat la sfârșitul formularului, care trebuie copiat și salvat.

De asemenea, înainte de a trimite cererea, trebuie să vă asigurați că adresa de e-mail este corectă. Acest lucru este foarte important, deoarece confirmarea înregistrării este trimisă automat la adresa de e-mail specificată.

A doua parte

# A doua parte a cererii este sub forma unui chestionar anonim. De data aceasta nu este posibilă crearea unei versiuni nefinalizate.

Completarea chestionarului va dura circa 15-20 de minute.

Rezultatele sondajului vor fi analizate într-o formă colectivă care nu permite identificarea persoanei care a completat-o, instituția de învățământ și locul de reședință a acesteia.

Atenție! Răspunsurile primite nu vor fi luate în considerare la selecția participanților.

Dacă aveți unele neclarități sau întrebări, puteți expedia un mesaj la adresa electronică [email protected].

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente