Când începe admiterea la universitățile din Moldova pentru anul 2024/2025. Dosarele vor putea fi depuse exclusiv online

admitere2023-15

În acest an, admiterea la studii în universitățile din Republica Moldova va începe în data de 22 iulie. În premieră, procesul de admitere la studii pentru anul academic 2024/2025 urmează să se desfășoare exclusiv online pe platforma eadmitere.gov.md.

Depunerea dosarului pentru concurs, prin intermediul platformei, va fi disponibilă începând cu data de 22 iulie.

Potrivit ministrului educației și Cercetării, Dan Perciun, perioada de depunere a dosarelor pe platformă va avea loc în două tururi:
turul I – 22-29 iulie;
turul II – 10-14 august.

eAdmitere este un sistem informațional modern și inovativ de admitere în instituțiile de învǎțǎmânt superior din Republica Moldova. Platforma simplifică radical procesul admiterii, acesta devenind mai rapid și ușor pentru tinerii care vor sǎ studieze la universitate. MEC a creat această platformă pentru a ușura procesul de depunere a dosarelor și a oferi posibilitate tinerilor să aleagă concomitent mai multe specialități. Aceștia sunt eligibili să depună online dosarele la trei universități și la trei specialități la fiecare universitate.


Amintim că astăzi, 21 iunie, cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege cu privire la planul de admitere în învățământul superior cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul de studii 2024/2025. În actuala campanie de admitere, universitățile din Republica Moldova vor înmatricula 5 307 studenți la studii de licență cu finanțare bugetară, la masterat vor fi admise 2 864 de persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic – 420 de candidați.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Taguri: #Admitere 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente