Animație, game design și producție multimedia. Mai mulți elevi au aflat despre profesiile viitorului introduse în universitățile din țară

tineri profesiile viitorului eveniment
Foto: Profile Agency

Studenții de la specialitățile Animație, Game Design și Producție multimedia s-au întâlnit cu absolvenții liceelor și colegiilor din Republica Moldova într-o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului. Studenții anului I și II le-au povestit viitorilor candidați despre Profesiile Viitorului și condițiile de învățare la aceste specialități.

Pentru al treilea an, forumul întrunește peste 500 de studenți de la noile specialități introduse în 2021 la Universitatea de Stat din Moldova (USM), Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (UPSC) din Chișinău.

Absolvenții au avut ocazia să interacționeze cu experți din industriile creative, au participat la workshopuri practice, precum și la întâlniri de orientare în carieră. De asemenea, aceștia au aflat detalii despre oportunitățile de studiu sau despre stagii în cadrul companiilor din domeniu.

„Programul Profesiile Viitorului reprezintă o experiență unică pentru Republica Moldova, pentru că s-a creat ceva diferit de mediul nostru universitar obișnuit. Voi, tinerii, aveți 70 % din profesori care sunt din industrie și lucrează zi de zi nemijlocit în business și cunosc foarte bine cerințele forței de muncă. Potențial economic există, dar este nevoie și de specialiști care o
să vrea să devină antreprenori după absolvire”, a menționat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun.

La eveniment au fost prezenți prorectorii și decanii de la USM, UTM, AMTAP și UPSC care le-au povestit absolvenților despre specialitățile incluse în program și despre mentori. „La acest forum, tinerii au posibilitatea să identifice oportunități care sperăm că le vor permite să rămână să învețe și să lucreze acasă”, a declarat șefa adjunctă a Misiunii Ambasadei Statelor Unite la Chișinău, Laura Hruby.

Sursă: Profile Agency

În cadrul evenimentului a avut loc o expoziție de lucrări ale studenților de la Profesiile Viitorului și un concurs al proiectelor creative, iar cei mai buni au fost premiați.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente