#fărăcash e mai eficient și mai de încredere: avantajele digitalizării plăților pentru consumatori și afaceri

Avantajele plăților #fărăcash

Numărul global de tranzacții este în continuă creștere, un semnal clar că tot mai multe afaceri optează pentru această metodă de plată. Pentru companii, beneficiile sunt evidente: costuri reduse de tranzacție, o gestionare mai eficientă a fluxului de numerar și o transparență sporită în operațiunile financiare. Iar pentru cetățeni – confort, siguranță,  oportunități economice egale și comunități prospere.

Mai multe detalii despre avantajele plăților #fărăcash – pentru agenții economici și persoanele fizice – aflăm de la Cristina Doroș, Senior Vice President,  Group Country Manager CISSEE, Visa, lider global în industria plăților electronice, care și-a luat angajamentul să faciliteze plățile digitale pentru fiecare persoană.

Creșterea încrederii: În prezent cetățenii au din ce în ce mai multă încredere în tranzacțiile fără numerar, datorită confortului și securității acestora. Iar cu ajutorul unor campanii de promovare a plăților fără numerar, încrederea poate fi sporită și menținută.

Costuri mai eficiente: Plățile fără numerar sunt, în general, mai puțin costisitoare de procesat decât tranzacția în numerar. Acest lucru se datorează atât reducerii costurilor de transport și securitate pentru numerar, cât și eficienței sporite a sistemelor digitale de plată.  Astfel, companiile care susțin plățile fără numerar își pot reduce costurile.

O mai bună experiență a consumatorilor: Pentru consumatorii moderni, confortul este esențial. Iar plățile fără numerar aduc un plus de comoditate prin eliminarea necesității de a purta cu noi numerar sau de a căuta un bancomat. Acest lucru devine și mai relevant în contextul cumpărăturilor online, unde tranzacțiile se desfășoară rapid și fără obstacole, oferind și o experiență mai plăcută de cumpărături. În plus, plățile digitale contribuie la transparentizarea tranzacțiilor comerciale și combaterea economiei tenebre, acestea fiind esențiale pentru o activitate economică responsabilă, care asigură că fiecare persoană beneficiază de siguranță, accesibilitate și simplitate în gestionarea finanțelor proprii.

Dezvoltarea inovațiilor. Pe măsură ce sistemele de plată evoluează, ele devin mai eficiente și mai convenabile, facilitând implementarea unor soluții inovatoare, care îmbunătățesc experiența utilizatorilor și eficiența companiilor. 

Cristina Doroș consideră că și campaniile de promovare au un rol esențial în schimbarea obișnuințelor de plată și construirea unei societăți fără numerar, așa cum este și campania #fărăcash. 

Cristina Doroș, Senior Vice President,  Group Country Manager CISSEE, Visa: „Ne bucurăm că inițiativa #fărăcash reunește jucători puternici din sectorul public și bancar din Moldova, precum și parteneri de dezvoltare. Astfel încât, împreună, să contribuim la creșterea economiei fără numerar în țară și să stimulăm progresul tehnologic în sectorul plăților. În ultimii ani, tot mai mulți moldoveni aleg plățile electronice comode și au renunțat la numerar. Sunt convinsă că prin campania #fărăcash vom reuși să consolidăm acest rezultat și să creștem și mai mult încrederea consumatorilor și a companiilor din Moldova în plățile digitale, pregătind astfel calea pentru un viitor prosper, fără numerar.” 

Campania #fărăcash, organizată de Asociația Băncilor din Moldova (ABM) în parteneriat cu sistemul internațional de plăți Visa și cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie, vizează informarea populației despre beneficiile plăților fără numerar. Scopul campaniei este de a promova utilizarea plăților digitale ca metodă de plată principală și de a încuraja adoptarea acestora în activitățile zilnice ale moldovenilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente