La Chișinău s-a desfășurat a VIII-a ediție a Școlii de Vară de gastroenterologie și hepatologie

IMG_6185

Disciplina de gastroenterologie din cadrul Departamentului Medicină Internă și Laboratorul de gastroenterologie a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, în colaborare cu Societatea de Gastroenterologie și Hepatologie din Republica Moldova, au organizat Școala de vară de gastroenterologie și hepatologie, ediția a VIII-a. Evenimentul s-a desfășurat în zilele de 14 și 15 iunie și a întrunit circa 150 de medici gastroenterologi, hepatologi, interniști, endoscopiști și chirurgi. 

„Noutatea acestei ediții a fost prezentarea și analiza cazurilor clinice ale pacienților, cu discuții ulterioare pe marginea fiecărui aspect de simptomatologie, investigații medicale, diagnostic și diagnostic diferențiat, dar și pe abordarea terapeutică a problemei medicale”, a afirmat profesorul Eugen Tcaciuc, șef al Disciplinei de gastroenterologie.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție un șir de subiecte: managementul patologiei gastrice, cu accent pe gastrita atrofică și ulcerul gastric; problema infecției în cazul maladiilor inflamatorii intestinale; managementul tumorilor hepatice benigne, dar și a bolilor cronice ale ficatului.

Fiecare caz clinic a fost însoțit de o activitate interactivă de tip Quiz, la care participanții și-au testat cunoștințele în tematicile medicale elucidate în cazurile clinice. Participanții au primit feedback imediat, au putut să-și analizeze erorile și să înțeleagă metoda corectă de abordare a unui caz medical asemănător. 

Prima ediție a Școlii de vară de gastroenterologie și hepatologie a avut loc în anul 2017. 

Acest material a fost scris și redactat de echipa USMF. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #promoUSMF
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente