Devino ambasadorul aderării Moldovei la UE în localitatea ta! EU Accelerator invită tinerii la sesiuni de informare despre referendum

tineri oportunități
Foto:euneighbourseast.eu

Organizația neguvernamentală Comunitatea Plus invită tinerii din sudul și nordul Republicii Moldova să se înscrie la programul EU Accelerator. Misiunea proiectului este informarea participanților despre referendumul din 20 octombrie și despre beneficiile Uniunii Europene (UE) pentru sectorul de tineret național.

EU Accelerator își propune să creeze o rețea de lideri cu abilități de gândire critică din regiunea de nord și sud a țări. Acești ambasadori vor răspândi valorile și oportunitățile UE în comunitățile lor, la nivel local.

Programul EU Accelerator este pentru tine dacă:
# locuiești într-un oraș/sat din nordul sau sudul Republicii Moldova;
# dorești să afli mai multe despre UE;
# vrei să organizezi o campanie de comunicare în localitatea ta;
# îți propui să informezi localnicii despre referendumul privind integrarea Republicii Moldova în UE.

Criterii de eligibilitate

# Ești originar(ă) dintr-un oraș/sat din nordul sau sudul Republicii Moldova.
# Ai între 16 și 35 de ani.
# Ești interesat(ă) de tematica integrării Republicii Moldova în UE și de organizarea campaniilor de comunicare.
# Dai dovadă de disponibilitate pentru a participa la toate activitățile proiectului, inclusiv sesiuni de formare, mentorat și întâlniri de planificare.
# Programul îți oferă posibilitatea să te înregistrezi individual sau în grup.

Organizatorii îți vor oferi cunoștințe și abilități necesare pentru a deveni un/o lider(ă) comunitar(ă) și pentru a îndeplini obiectivele menționate. Vei dobândi abilități de colectare și analiză a datelor privind percepțiile oamenilor despre integrarea Moldovei în UE. Împreună cu alți lideri din comunitate, vei dezvolta și implementa campanii de comunicare la nivel local. Pentru realizarea activității de comunicare, cele șase grupuri vor beneficia de suport financiar în valoare de 4 000 de lei.

Programul se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2024 și presupune participarea în cadrul activităților cel puțin o dată la două săptămâni.

Tinerii interesați sunt îndemnați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 30 iunie.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente