BAC 2024: peste 15 600 de elevi susțin astăzi examenul la disciplina la alegere

BAC-2023-7
Foto:#diez

Astăzi, 18 iunie, 15 692 de elevi din Republica Moldova susțin proba de examen pentru disciplina la alegere. Dintre aceștia, 9 440 de elevi susțin proba la geografie, 2 301 – la chimie, 1 326 – la istoria românilor și universală, 774 – la informatică, 1 073 – la biologie, 552 – la matematică și 226 – la fizică, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Probele pentru examenul național de bacalaureat, sesiunea 2024, încep la ora 9.0, însă candidații au trebuit să se prezinte la centrele de bacalaureat până la ora 8.0.

Echipa #diez va încerca și în acest an să reconstituie subiectele propuse pentru rezolvare la bacalaureat. În cazul în care ai susținut astăzi proba la disciplina la alegere, te rugăm să ne expediezi condițiile exercițiilor la adresa noastră electronică [email protected] sau pe rețelele noastre sociale: Instagram sau Facebook.

Amintim că sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4-21 iunie 2024, la aceasta fiind înscriși circa 18 800 de elevi și eleve. Orarul probelor de examen, sesiunea 2024, poate fi găsit aici. Pentru a simplifica experiența ta la sesiunea de bac, am pregătit și un ghid în care găsești tot ce trebuie să cunoști despre examene.

În acest an, patru candidați vor obține trei note de 10 din oficiu la sesiunea de bacalaureat. De asemenea, alți 93 de absolvenți vor avea câte două note de 10 din oficiu. Acestea sunt acordate în baza certificatelor ce atestă competențe lingvistice în limbi străine și/sau competențe specifice domeniului informaticii și în baza premiilor obținute la olimpiadele republicane și/sau internaționale la disciplinele de studiu.

Amintim că, în acest an de studii, un număr record de elevi au 10 din oficiu la examenele de bacalaureat. Astfel, nota maximă la examenul la limba străină o vor obține din oficiu 2 594 de elevi, iar 61 – la examenul la informatică.


Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care au de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente