Tinerii moldoveni pot obține burse pentru un program de masterat în studii juridice europene. Orele vor avea loc în regim online

oportunități tineri

Ministerul Afacerilor Externe și Europene al Luxemburgului oferă un număr limitat de burse pentru un program de masterat în studii juridice europene. Oportunitatea este destinată funcționarilor, membrilor din sistemului judiciar, reprezentanților din organizațiile societății civile și profesioniștilor în drept care și-au început deja cariera profesională. Programul se desfășoară exclusiv online și are o durată de doi ani.

Programul de masterat se bazează pe o serie de prelegeri și tutoriale online care folosesc metode educaționale interactive, cum ar fi lucrul în grup, studii de caz, exerciții de simulare și învățare prin rezolvarea problemelor. Prelegerile sunt înregistrate, iar studenții le pot viziona ulterior. Pe platforma destinată învățării este disponibil un set de instrumente pentru studiu. Printre acestea se regăsesc:
# tutoriale video;
# seminarii web;
# teme;
# teste online.

Lecțiile propriu-zise au loc lunar, în timpul „weekendului academic”. Într-un semestru, sunt prevăzute patru weekenduri pentru prelegeri. Orele sunt preconizate conform următorului orar:
# joi – seara;
# vineri – după-amiază;
# sâmbătă – toată ziua.

Weekendurile academice sunt completate de prelegeri complementare și studiu individual. Studenții vor primi în mod regulat materiale de învățare actualizate, inclusiv extrase din legislație, jurisprudență și referințe pentru literatura recomandată. Prezența în proporție de cel puțin 80% este obligatorie pentru susținerea tuturor examenelor.

Bursa acoperă următoarele cheltuieli:
# taxa de școlarizare completă, inclusiv acces la toate sesiunile online și materiale pentru învățământul la distanță;
# cheltuielile care țin de călătoria în Luxemburg pentru a participa la cel puțin două evenimente extracurriculare;
# costurile pentru cazare și alimentație, în timpul celor două activități care vor necesita prezența fizică.

Criterii de eligibilitate

# Oportunitatea este destinată candidaților originari din Albania, Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia, Turcia, Ucraina și Republica Moldova.
# Candidații trebuie să dețină o diplomă de licență în drept, științe politice, economie, studii europene sau limbi moderne.
# Cunoașterea limbii engleze și franceze. Cunoașterea deplină a uneia dintre limbi (nivelul C1/C2) și capacitatea de a citi și înțelege cealaltă limbă (nivelul B1/B2) sunt cerințe minime.
# Angajamentul de a finaliza programul de masterat.

Actele necesare pentru înregistrare:

#CV-ul;
# o scrisoare de intenție care să indice motivele pentru care vă doriți să beneficiați de această bursă;
# copii ale diplomelor de studii universitare (cel puțin o diplomă de licență), traduse în limba engleză sau franceză;
# o copie a buletinului de identitate sau a pașaportului;
# o scrisoare din partea angajatorului în care acesta confirmă acceptarea absențelor în timpul prezenței la weekendurile academice.

Procesul de înregistrare

# Studenții interesați sunt invitați să completeze acest formular pentru a se înregistra. Termenul-limită pentru înscriere este 30 iunie.
# După evaluarea formularelor de înregistrare, comitetul de selecție va alege un număr limitat de 10 studenți care urmează să beneficieze de bursă.
# Cei 10 candidați vor fi invitați la un interviu în format online.
# Comitetul de selecție va anunța rezultatele finale.

Programul este conceput pentru a atinge două obiective principale:
# să ofere un fundal inițial problemelor care stau la baza procesului de integrare europeană;
# să ofere o specializare progresivă în domeniul dreptului european pentru a permite studenților să se ocupe de problemele juridice într-un mod practic.

În urma finalizării programului, studenții primesc o diplomă de masterat din partea Universității din Lorraine, localizată în Franța. De asemenea, actul care certifică pregătirea profesională este echivalent cu 120 de credite ECTS (Sistemul european de transfer și acumulare a creditelor).

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai noi oportunități #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente