USM-ista Ana Rusnac a devenit laureata finalei naționale a concursului „Teza mea de doctorat în 180 de secunde”

0.these

Universitatea de Stat din Moldova a fost reprezentată cu succes la finala națională a competiției „Teza mea de doctorat în 180 de secunde”. Evenimentul s-a desfășurat pe 11 iunie, organizat de Biroul național al Agenției universitare a Francofoniei (AUF) în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării, Ambasada Franței în Republica Moldova, oficiul Erasmus+ Moldova și Agenția națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare (ANACEC).

Premiul I a fost câștigat de Ana Rusnac, doctoră în științe chimice, Universitatea de Stat din Moldova, care a impresionat juriul cu teza sa întitulată „Sinteza și proprietățile biologice ale combinațiilor coordinative a unor biometale cu tiosemicarbazone în baza 4-aminobenzoatului de etil”, cercetare realizată sub îndrumarea acad., prof. univ., dr. hab. în șt. chimice, Aurelian GULEA. Autoarea explorează chimia coordinativă, un domeniu fascinant care studiază combinațiile formate din molecule organice cu atomi donatori de electroni. În prezentarea sa, Ana Rusnac a demonstrat forță de argumentare, abilități remarcabile de utilizare a tehnicilor de vulgarizare a științei și o capacitate apreciabilă de a stabili o legătură puternică cu publicul.

De asemenea, Universitatea de Stat din Moldova a fost reprezentată cu mândrie și de Cristina ENICOV, dr. în filologie, cu tema „Particularitățile lingvo-pragmatice ale enunțului averbal în discursul publicitar”, care a reușit să convingă juriul și audiența de importanța frazei averbale în comunicarea publicitară, evidențiind subtilitățile și eficacitatea acesteia în contextul limbii franceze contemporane.

Evenimentul, moderat de Claudia VISAN, Șefa Oficiului Național al Agenției Universitare a Francofoniei din Republica Moldova, a reunit personalități, precum: E.S., Paul GRAHAM, Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Adriana CAZACU-TIGAIE, Secretar de Stat la Ministerul Educației și Cercetării și Adrian TĂNĂSESCU, Director adjunct proiecte la AUF-Europa centrală și orientală.

Concursul a fost deschis publicului larg, reunind prorectori, decani, directori ai școlilor doctorale, profesori universitari și studenți din universitățile membre AUF din țara noastră. Prin această competiție, organizatorii și partenerii și-au propus să promoveze și să dinamizeze cercetarea la nivel național, să consolideze dialogul dintre știință și societate și să pună în valoare francofonia în mediul universitar.

„Felicitări Anei RUSNAC pentru această realizare deosebită și pentru contribuția sa remarcabilă la popularizarea științei! De asemenea, felicităm toți participanții pentru prestațiile lor extraordinare!

Mulțumim Biroului național AUF-Moldova pentru organizarea acestui eveniment de succes care subliniază importanța cercetării și a francofoniei în educație”, se arată în mesajul USM.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente