EXIMBANK desemnează câștigătorii primei ediții a Hackathonului ESG

inovațiilor pentru sustenabilitate – 1

Hackathonul ESG, desfășurat în premieră de EXIMBANK, și-a identificat câștigătorii, care și-au ridicat premiile speciale, primind înalte aprecieri pentru aportul valoros în abordarea provocărilor ESG din sectorul bancar și în dezvoltarea strategiei de ESG a băncii.

Peste 50 de angajați ai EXIMBANK, pe parcursul ultimelor luni, și-au pus în aplicare aptitudinile creative și au generat soluții inovatoare și durabile pentru 7 subiecte selectate în cadrul primului „Hackathon ESG: Impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate”. 

Fiind analizate detaliat de către Comitetul de ESG al Băncii, în baza criteriilor de evaluare prestabilite, conceptele desemnate câștigătoare sunt:
# Locul I – Programe de creditare verde;
# Locul II – Inițiative de educație financiară;
# Locul III – Analiza și raportarea datelor ESG.

Toți angajații participanții proiectului au fost premiați de conducerea băncii pentru inovația și creativitatea manifestate în cadrul activității Hackathonului, iar inițiativa elaborată de echipa învingătoare este inclusă în Strategia de ESG a EXIMBANK și urmează a fi implementată până la finele anului curent. 

Proiectul „Hackathon ESG: impulsionarea inovațiilor pentru sustenabilitate” este desfășurat cu ocazia marcării Zilei Mondiale a Pământului și are drept scop de a implica și încuraja angajații să contribuie la obiectivele ESG ale Băncii, integrându-le cu inovația și promovând o abordare responsabilă și durabilă în sectorul financiar, cultivând totodată o atitudine nu doar receptivă, ci și proactivă în abordarea problemelor de sustenabilitate. 

Fiind conștientă că are un impact semnificativ asupra contextului social și de mediu în care își desfășoară activitatea, EXIMBANK este ferm determinată să acționeze și cu scopul de a crea valoare pe termen lung pentru bancă, angajați, clienți, comunitate și mediu. 

Având fermul anagajament de a susține afacerile locale, în special cele oientate spre criteriile ESG, EXIMBANK sprijină întreprinderile micro, mici și mijlocii din RM în implementarea și trecerea la tehnologii sustenabile, prin intermediul liniei de credit EU4Business. Grație Acordului de împrumut în valoare de 5 milioane de euro semnat între EXIMBANK și BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare) în 2022, în proporție de 70%, fondurile sunt dedicate tehnologiilor verzi. Împrumuturile faciliteză investițiile în echipamente moderne și alinierea proceselor la standardele UE, promovând calitatea superioară a produselor și o producție mai eficientă. Un aspect important pentru debitori fiind posibilitatea obținerii unui grant cashback de până la 15% din suma împrumutului, după finalizarea cu succes a investițiilor.

EXIMBANK este convinsă de importanța investițiilor în tehnologii curate, care contribuie la crearea unei economii bazate pe resurse regenerabile și aduc un aport valoros în reducerea schimbărilor climatice ireversibile. Astfel, banca face pași hotărâți întru susținerea unui viitor energetic sustenabil și a implementat de curând un sistem fotovoltaic de ultimă generație, amplasat chair pe acoperișul Oficiului Central al instituției. Inițiativa se aliniază cu valorile Grupului Intesa Sanpaolo de a acționa responsabil în utilizarea resurselor, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon și la promovarea unui viitor energetic durabil.

Sistemul fotovoltaic ON-GRID este unul de ultimă generație, compus din 127 de panouri fotovoltaice și are rolul de a genera energie electrică din surse regenerabile. Proiectul, în sumă de aproximativ 60 de mii de euro, este realizat sub umbrela programului European ESG Strategy Development Central European International Bank. Conform cercetărilor efectuate în programul de calcul PVGIS de pe site-ul Comisiei Europene, se estimează că sistemul va produce anual aproximativ 70 500 kWh, cu o reducere concomitentă a emisiilor de CO2 de aproximativ 35 de tone.

DESPRE EXIMBANK

EXIMBANK reprezintă o bancă comercială universală, oferind servicii de calitate atât pentru segmentul corporativ, care activează în toate ramurile economiei naţionale pe întreg teritoriul ţării, cât şi pentru segmentul retail. În prezent, pe lângă pachetul tradiţional de servicii bancare (operaţiuni de casă şi de decontare, credite, deschiderea şi deservirea conturilor de depozit, operaţiuni cu hârtii de valoare), EXIMBANK oferă servicii şi produse bancare de tehnologii înalte şi bazate pe tehnologii IP (Internet-banking „EXIMBANK-ONLINE”, Mobile Banking).

Pagină web: https://eximbank.md/ro

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eximbank-bank-of-intesa-sanpaolo/ |

DESPRE GRUPUL INTESA SANPAOLO 

Intesa Sanpaolo, cu peste 420 miliarde de euro în împrumuturi și 1,3 trilioane de euro în active financiare ale clienților la sfârșitul anului 2023, este cel mai mare grup bancar din Italia, cu o prezență internațională semnificativă. Este un lider european în managementul averilor, cu un accent puternic pe digital și fintech. Grupul va furniza 115 miliarde de euro pentru împrumuturi de Impact până în 2025 pentru a sprijini comunitățile și tranziția verde, împreună cu un program de 1,5 miliarde de euro (2023-2027) pentru a ajuta persoanele aflate în nevoie. Rețeaua de muzee a Băncii, Gallerie d’Italia, găzduiește patrimoniul artistic propriu și proiecte culturale de valoare recunoscută.

Pagină web: group.intesasanpaolo.com/en/ 

LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo   

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente