BAC 2024: ce itemi au avut de rezolvat absolvenții la examenul la limba franceză

bac7-1

Astăzi, 11 iunie, 16 282 de absolvenți ai ciclului liceal au susținut examenul de bacalaureat la limba străină. Dintre aceștia, 12 613 candidați au scris proba la limba engleză, 3 479 de candidați – la limba franceză, 93 de candidați – la limba germană, 24 de candidați – la limba spaniolă, 50 de candidați – la limba italiană și 23 de candidați – la limba turcă. În acest articol am adunat subiectele de la testul la limba franceză.

Anul curent, la primul subiect a fost un text despre impactul călătoriilor asupra tinerilor: „Les voyages forment la jeunesse”. Plus, exerciții pe baza textului.

Cerința subiectului II a constat în redactarea unui eseu pe tema unui sat/oraș modern ecologic: „Un village/ville moderne est un village/ville écologique”. Eseul ar fi trebuit să cuprindă cuprindă exemple de fapte și de abordări pentru a avea un sat/oraș ecologic, exemple proprii și sfaturi.

La subiectul III s-a cerut scrierea unui eseu despre un scriitor francez. Elevii au trebuit să descrie aspectele operei sale, importanța mesajelor pe care le transmite, dar și atitudinea personală față de scriitor.

Subiectele sunt colectate exclusiv în baza memoriei elevilor ce au susținut examenul. Dacă doriți să ne ajutați cu completarea acestora, vă rugăm să ne scrieți.


Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care au de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.

Taguri: #BAC 2024
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente