USM și Universitatea V.N. Karazin din Harkiv coordonează procesul studiilor pentru studenții din China la cele două universități 

441940217_1168473954601086_4360342018775587559_n

Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea Națională V.N. Karazin din Harkiv, Ucraina au inițiat procedurile privind continuarea studiilor, la cinci programe, oferite de cele două instituții pentru studenții din China.

În acest sens, astăzi a avut loc întrevederea rectorului USM, Igor Șarov, a rectora Universității din Harkiv „V. N. Karazin”, Tetiana Kaganovska cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, E.S. Yan Wenbin. La discuții au participat prorectorul USM, Vladimir Dolghi, șefa Oficiului Studenți Internaționali, USM, Tatiana Racu și prorectorii universității din Harkov, Zarif Nazyrov și Anatolii Babichev.

Oficialii au discutat etapele ce urmează a fi întreprinse de cele două universități în vederea demarării procesului de înscriere a peste 500 de studenți chinezi, care doresc să urmeze studiile la programele comune de oferite de USM și Universitatea Națională V.N. Karazin. 

Rectorii celor două universități au asigurat că dețin experiența necesară pentru a realiza acest proiect inedit. 

E.S. Yan Wenbin a menționat că este încântat de acest proiect, subliniind că are toată încrederea că va fi unul de succes și că USM are toate calitățile pentru a oferi studii de calitate cetățenilor țării sale. Ambasadorul a subliniat că reușita va fi obținută doar datorită colaborării strânse dintre universitatea noastră și universitatea din Harkiv, iar misiunea diplomatică susține și va acorda întreg supotul necesar acestui proces. 

Studenții din China urmează să vină la USM, începând cu luna septembrie a acestui an. Ei vor studia trei specialități de studii economice, un program de IT și unul – pedagogie. Cursurile vor fi predate în limba engleză, de către profesorii USM și cei de la Universitatea Națională V.N. Karazin din Harkiv. Studiile se vor desfășura în sălile de curs și laboratoarele USM.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente