Judocanul Mihail Latîșev s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

mihai
Foto:Facebook/Ministerul Educației și Cercetării

Încă un sportiv din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba despre judocanul Mihail Latîșev, informează Ministerul Educației și Cercetării. Sportivul și-a asigurat participarea la olimpiadă după ce s-a impus la Cupa Mondială, care a avut loc în orașul Marrakech din Maroc.

În finala categoriei de greutate de până la 81 kg, tânărul moldovean l-a învins pe marocanul Achraf Moutii, iar până în ultimul act, a mai trecut de un alt favorit al gazdei, Adam Jabrane și de Kwok Wing Lee din Hong Kong.

Sursă: Facebook/Ministerul Educației și Cercetării

Pe lângă Mihail, alți trei judocani moldoveni au mai intrat în posesia cotelor de calificare pentru Jocurile Olimpice din 2024: Denis Vieru (66 kg), Adil Osmnaov și Petru Pelivan (73 kg). Ulterior, Federația Moldovenească de Judo va decide cine dintre aceștia ne va reprezenta țara la Paris.


În prezent, Republica Moldova are 15 sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Paris: Anastasia Nichita, Irina Rîngaci, Victor Ciobanu, Valentin Petic, Mariana Draguțan (toți – lupte), Serghei Tarnovschi, Daniela Cociu, Maria Olărașu (toți – canoe), Dan Olaru (tir cu arcul), Alisa Glinka (echitație), Anna Dulce (tir), Marin Robu (haltere), Zalina Marghieva (atletism), Vladislav Ursu (tenis de masă) și Mihail Latîșev (judo). Aici găsiți detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente