Universitatea #diez. Dorul de casă și sentimentul de izolare – ce poți simți când pleci la studii peste hotare

Vlad Galusca
Foto:captură de ecran

Vlad Galusca își face studiile universitare în Danemarca, iar într-un articol anterior ne-a luat cu el într-un tur al campusului studențesc și ne-a explicat totul despre lecții și teme. De această dată, tânărul povestește din experiența sa despre oportunitățile studiilor peste hotare, dar și despre provocările cu care s-a confruntat când a ajuns în Danemarca.

Vlad relatează despre dorul de casă, despre sentimentul de izolare și despre adaptarea la un nou stil de viață și la o nouă cultură. „Vreau să arăt care sunt realitățile studiilor peste hotare, oferind sprijin și înțelegere pentru cei care se confruntă cu diverse dificultăți.”

De asemenea, Vlad evidențiază și oportunitățile de care pot beneficia tinerii care aleg să studieze în altă țară. „Unul dintre lucrurile mele preferate e că, pe lângă studii, reușești să faci și niște bani. Orarul nu este atât de încărcat. De obicei, ai lecții de două-trei ori pe săptămână, câte două sau patru ore. Așa că, e destul timp să ai și un job part-time. Aflându-te într-un oraș european, sunt sigur că poți găsi un job pentru studenți la care să vii doar de două sau trei ori pe săptămână și ești plătit destul de bine pentru asta.”

Mai multe curiozități despre studiile peste hotare tânărul povestește în videoclipul de mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente