BAC 2024: un număr record de elevi vor avea nota 10 din oficiu la examene

bacc-1

În acest an de studii, un număr record de elevi vor avea nota 10 din oficiu la examenele de bacalaureat. Astfel, nota maximă la examenul la limba străină o vor obține din oficiu 2 594 de elevi, iar 61 – la examenul la informatică.

De nota 10 din oficiu la limbile străine beneficiază candidații care au susținut, pe parcursul anilor de studii în învățământul general, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine.

Începând cu sesiunea de bacalaureat 2024, nota 10 din oficiu este acordată și candidaților care au susținut, pe parcursul claselor a X-a – a XII-a, examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor specifice domeniului informaticii.

Sunt eliberați de la proba de examen, cu nota 10 din oficiu, deținătorii diplomelor de gradul I, II, III la olimpiadele republicane la disciplina la care au examen de bac, organizate de către minister, în anul absolvirii.

De asemenea, elevii vor obține nota 10 din oficiu dacă în una dintre clasele a X-a – a XII-a au obținut, la disciplina de examen vizată, medalii individuale la olimpiadele internaționale, recunoscute de minister.

În sesiunea de bacalaureat 2023 – 2 192 de candidați au luat nota maximă din oficiu, în sesiunea 2022 – 1 596 de candidați, în sesiunea 2021 – 1 299, iar în sesiunea 2020 – 1349.

În 2015, când a fost instituită această practică, 229 de elevi au avut nota 10 din oficiu la proba de limbă străină din cadrul examenului de bacalaureat, în baza certificatelor ce atestă competențele lingvistice.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente