Cunoaște-o pe Ana Nimerenco, tânăra care a devenit șefă de promoție în România atât la licență, cât și la master

BeFunky-collage (31)
Foto:Ana Nimerenco/arhivă personală

Ana Nimerenco, originară din raionul Ștefan Vodă, a reușit să se remarce prin performanțele sale academice la Universitatea Transilvania din Brașov. După ce a devenit șefă de promoție la licență, ea a obținut aceeași distincție și la masterat, demonstrând încă o dată dedicarea și pasiunea sa pentru domeniul economic. Tânăra a îndrăgit Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, iar tot ceea ce a studiat la specializarea Finanțe și bănci s-a dovedit a-i fi foarte util.

Încă din copilărie tânăra urmărea știrile și diferite emisiuni specifice care evidențiau modul în care funcționează economia globală. Mai mult, a observat cum deciziile financiare pot influența nu doar companiile și piețele, ci și viața de zi cu zi a oamenilor. Aceste curiozități au determinat-o să exploreze mai profund domeniul economic și să își dorească să înțeleagă mecanismele care stau la baza funcționării piețelor și a economiilor.

Ana și-a început studiile universitare la Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor, specializarea finanțe și bănci. A fost o perioadă plină de provocări, dar și de realizări, culminând cu titlul de șefă de promoție. „Această universitate este considerată una dintre cele mai bune din țară, fapt pentru care și facultatea la care am studiat se dovedește a fi una prestigioasă”, spune Ana.

În prezent, ea absolvă un program de masterat la specializarea management financiar bancar, unde iarăși a devenit șefă de promoție. „În cadrul ciclului de licență am urmat programul de studii Finanțe și bănci, iar cel de la masterat a venit în completarea și fundamentarea specializării în acest domeniu. Prin urmare, corelația dintre cele două programe de studii este una puternică”, spune tânăra.

Titlul de șefă de promoție reprezintă recunoașterea eforturilor și realizărilor academice ale tinerei pe parcursul anilor de studii. Așadar, „șef(ă) de promoție” la facultate se referă la studentul sau studenta care a obținut cele mai bune rezultate academice din întreaga promoție. Acest titlu este acordat de obicei celui care a obținut cea mai mare medie a notelor pe parcursul anilor de studiu la facultate, luându-se în calcul și performanța la examene, activitățile extracurriculare și conduita academică.

Sursă: Ana Nimerenco/arhivă personală

Obținerea titlului de șefă de promoție atât la licență, cât și la masterat nu a fost întâmplătoare. Ana atribuie succesul său unei combinații de perseverență, pasiune, gestionare eficientă a timpului și susținere din partea celor apropiați. „Fiecare dintre aceste elemente a contribuit la dezvoltarea mea academică și personală, permițându-mi să ating performanțe și să mă pregătesc pentru o carieră în domeniul economic. Nu am avut un program de studiu riguros, dar reușeam să îmi gestionez timpul eficient și să aloc perioade clare pentru învățare”, spune tânăra. Așadar, în cazul Anei nu există un secret al succesului. Ea doar s-a dedicat subiectului care o interesa cel mai mult, iar rezultatele nu au ezitat să apară.

Sursă: Ana Nimerenco/arhivă personală

Discipline studiate la masterat

Ana a devenit masterandă în domeniul managementului financiar bancar, iar disciplinele studiate au ajutat-o să se aprofundeze mai mult în domeniu. Dânsa a studiat materii precum Analiza performanțelor economico-financiare ale firmei, Managementul riscurilor financiar bancare, Modelarea și simularea deciziei financiare și de gestiune, Politici monetare, Metode de analiză și Evaluare bursieră. Examenele la aceste discipline se bazează pe probleme scrise, pe întrebări obiective de tipul grilelor, iar în unele cazuri se prezintă un portofoliu sau un proiect de specialitate. Ca și la licență, studiile de masterat se încheie cu redactarea unei lucrări de disertație, doar că aici lipsește examenul final scris.

Studenta a reușit deja să se angajeze în domeniu, iar în continuare planifică să-și dezvolte abilitățile. „În prezent doresc să îmi consolidez cariera profesională. Sunt deja angajată într-un domeniu care mă pasionează, dar consider că educația continuă este esențială într-un domeniu dinamic precum economia, de aceea sunt interesată să obțin certificări suplimentare care să îmi îmbunătățească competențele tehnice și analitice.”

Deocamdată, Ana nu planifică să revină în Republica Moldova. Ea vrea să rămână în România pentru a mai acumula experiență profesională și pentru a profita de oportunitățile de acolo. „Cred că această perioadă de consolidare a carierei îmi va oferi competențele și perspectivele necesare pentru a avea un impact semnificativ oriunde aș alege să lucrez în viitor”, a punctat tânăra.

Sursă: Ana Nimerenco/arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente