La Chișinău va avea loc o nouă ediție a proiectului „Biblioteca de Oameni”. Cine sunt invitații

carti biblioteca main poezie librarie main foto logo
Foto:diez.md

Vineri, 17 mai, la librăria Cărturești de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, va avea loc o nouă ediție a proiectului „Biblioteca de Oameni”. Este un eveniment despre acceptare, toleranță și „nu judecă”. Activitatea este organizată de Fabrica de Fericire și va începe la ora 17.30.

Scopul proiectului este să contribuie, prin dialog, la depășirea oricăror forme de discriminare în comunitate și să combată stereotipurile, etichetările și stigmatizările.

Invitații evenimentului vor fi:
# Otilia Drăguțanu – antreprenoare, business trainer și director general al companiei Berlizzo Events;
# Leo Ciobu – câștigătoarea primului loc al campionatului Arnold Classic 2024, care este un concurs internațional de top după Olympia;
# Tatiana Golea – cofondatoare Port Mall și a rețelei de magazine Azart;
# Elisoa Cynthia – moldoveanca din Madagascar, care de cinci ani de când se află în Moldova, a reușit să învețe limba română și să-și îndeplinească visul de a deveni interpretă.

Activitatea își propune să aducă la lumină povestea din spatele acestor oameni-cărți, care vor povesti despre parcursul evoluției lor într-o societate în care etichetele sunt tot mai des „lipite” de oameni.

Menționăm că acest proiect este inspirat de organizația și mișcarea internațională din Danemarca Human Library, care are ca scop principal să abordeze prejudecățile cu care se confruntă oamenii, promovând incluziunea și coeziunea socială.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente