La ce atrage atenția în primul rând un investitor atunci când vrea să investească într-un start-up

investitor start-up
Foto:Hanna

Un start-up nu poate prospera fără oamenii care lucrează din culise. Chiar dacă fondatorul are viziuni grandioase, realizarea obiectivelor depinde în cele din urmă de echipa sau cofondatorii cu care acesta colaborează pentru dezvoltarea start-upului. La ce se uită mai întâi un investitor atunci când vrea să investească într-un start-up a povestit Marius Istratebusiness angel și președinte al Consiliului de Administrație Techangels România, în cadrul unui interviu pentru Startup Moldova.

Identificarea unor cofondatori este un aspect crucial pentru succesul oricărei afaceri, în special în cazul unui start-up unde echipa are rolul esențial de a interpreta și implementa viziunea fondatorului.

La început de cale, un start-up ar fi bine să aibă doi-trei fondatori care să se completeze reciproc. Dacă își aleg o nișă specifică, atunci este important ca unul dintre ei să aibă deja experiență în acea nișă (de exemplu, prin lucrul precedent) și să știe ce ar vrea să dezvolte în acel domeniu pentru a-l face mai bun. Complementar, al doilea fondator ar trebui să aibă experiență în afaceri, vânzări și marketing. În acest articol am explicat care sunt pozițiile-cheie pentru a formula o echipă ideală pentru un start-up.

Ceea ce vrea să vadă un business angel sau un investitor timpuriu este o echipă care are capacitatea și legitimitatea de a rezolva o problemă reală de business. Echipa este principalul factor la care trebuie să atragi atenția atunci când faci investiții foarte devreme. Restul lucrurilor pe care le putem vedea din partea voastră, ca fondatori de start-upuri, este dacă aveți un produs minim viabil (MVP) dezvoltat. Este bine dacă există, este o validare în plus. Dacă aveți, poate nu primii clienți plătitori, dar poate aveți parteneri de design, oameni care ar putea deveni potențiali clienți și cu care discutați astăzi cum să vă rafinați produsul. Dacă există și alți investitori interesați de start-upul vostru, tot e bine. Orice alt element este binevenit și ajută un investitor în luarea deciziei. Totuși, principalul lucru pe care vrem să-l vedem este că există o echipă capabilă, care are legitimitatea de a rezolva o problemă de business.

Marius Istrate

Pe lângă echipă, un start-up, pentru a atrage investitori, trebuie să demonstreze:
# potențial de creștere. Investitorii caută start-upuri care au potențialul de a deveni mari și de a genera profit pe termen lung. Ei se uită la planurile de afaceri și la modul în care start-upul poate crește în viitor;
# competiție. Investitorii se uită la cât de mare este concurența în domeniul în care activează start-upul și dacă acesta are un avantaj competitiv.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente