Troleibuzul turistic revine pe străzile capitalei. Care este programul și costul unei călătorii

troleibuz turistic
Foto:Telegram/Primăria Chișinău

Începând cu data de 20 aprilie 2024, în fiecare zi de weekend, prin capitală va circula troleibuzul turistic „Chișinău Sightseeing”. Cursa va porni Arcul de Triumf și se va finaliza la Centrul de Informare Turistică (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 83).

Toate persoanele interesate vor putea cunoaște aproximativ 40 de obiective și locații, printre care Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Sala cu Orgă, Gara Feroviară, Monumentul „Trenul Durerii”, Mănăstirea „Sfântului Mare Mucenic Teodor Tiron”, Casa lui Alexandru Plămădeală și Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”.

În troleibuzul turistic pot călători până la 22 de persoane, așezate pe scaune. Prețul pentru o călătorie este de 30 de lei. Copii cu vârsta până la șapte ani circulă gratuit și în mod obligatoriu trebuie să fie însoțiți de un părinte.

Programul troleibuzului turistic:
# prima rută – ora 12.00 (audioghid în limba rusă);
# a doua rută – ora 14.00 (audioghid în limba engleză);
# a treia rută– ora 16.00 (audioghid în limba română).

Troleibuzul Turistic „Chișinău Sightseeing” este un proiect dedicat sărbătoririi a 585 ani de la prima atestare documentară a localității Chișinău (anul 1436). A început să călătorească pe străzile capitale începând cu 1 august 202. Troleibuzul Turistic are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ana Mărgineanu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente