Lista producțiilor care vor fi difuzate în cadrul Festivalului de Film Documentar „Echoes of One World”

moldox2
Foto: Facebook/Moldox Festival

Pe 19 și 20 aprilie la Chișinău va fi organizată prima ediție a Festivalului de Film Documentar Echoes of One World. În cadrul evenimentului, veți avea ocazia să descoperiți o serie de filme care explorează teme precum libertatea, dreptul la exprimare, curajul și creativitatea, toate concentrându-se pe jurnalismul independent, drepturile femeilor, lupta pentru libertate și justiție socială.

Proiecțiile vor avea loc la Artcor (strada 31 August 1989, numărul 137), iar intrarea va fi gratuită (în limita locurilor disponibile).

Vineri, 19 aprilie

# 18.00 – While We Watched, regizat de Vinay Shukla. Filmul explorează curajul și perseverența lui Kumar, o figură marcantă în jurnalismul din India, în fața presiunii și schimbărilor din peisajul media indian.

# 20.00 – TACK, regizat de Vania Turner. Documentarul prezintă călătoria cutremurătoare și plină de curaj a Sofiei Bekatorou și a altor femei care luptă pentru justiție și schimbare socială.

Sâmbătă, 20 aprilie

# 16.00 – The Master Plan, regizat de Juris Pakalniņš. Producția explorează influența Rusiei asupra politicii interne a statelor baltice, dezvăluind strategiile subtile de divizare a comunității locale și subminarea independenței statelor respective.

# 18.00 – Son of the Mullah, regizat de Nahid Persson Sarvestani. Filmul relatează povestea tulburătoare și plină de curaj a jurnalistului iranian Roohollah Zam, care a fost răpit și executat în Iran după 14 luni de detenție. Producția prezintă o poveste care demonstrează puterea jurnalismului independent și sacrificiile făcute pentru a aduce adevărul la lumină.

# 20.00 – And Still I Sing, regizat de Fazila Amiri. Documentarul explorează viața a trei cântărețe afgane care luptă pentru drepturile femeilor prin muzică, în ciuda amenințărilor cu moartea într-o societate patriarhală. Acesta sărbătorește curajul feminin și puterea muzicii.

Pe lângă proiecțiile filmelor, vizitatorii vor avea ocazia să exploreze și două expoziții: de fotografie și de pictură. Prima, Gallery NO!, scoate în evidență expresii puternice de negare și rezistență, iar a doua constituie o expoziție itinerantă susținută de artistul moldovean Valeriu Buev.

Evenimentul este organizat de Asociația Moldox, cu sprijinul Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova, al People in Need Moldova și al Centrului Ceh din București.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente