În Moldova a fost lansată campania online „Educația sexuală: un drept, nu o rușine”

cover articol (2) (1)
Foto:Platforma Copiilor

Platforma Copiilor readuce în atenția publică un subiect important și lansează o nouă campanie online – „Educația sexuală: un drept, nu o rușine”. Prin această inițiativă, platforma vrea să aducă în atenția tuturor motivele pentru care este necesar în școli și în familii să se abordeze subiectul respectiv, care nu operează cu mituri despre berze și verze, dar răspunde nevoilor reale ale copiilor.

„De-a lungul timpului, am simțit că acest subiect este tratat cu rușine și tabu. Poveștile vechi, precum cele cu barză și varză, încă persistă în discuțiile adulților. Haideți să depășim rușinea și tabuurile și să lucrăm împreună pentru ca educația sexuală să fie privită ca un drept, nu ca o rușine”, au declarat reprezentanții Platformei Copiilor pe paginile sale de Facebook și Instagram.

Prin campania respectivă, organizatorii vor să aducă în atenția tuturor beneficiile unei educații sexuale complete și adecvate, vrând să încurajeze autoritățile, profesorii, părinții și psihologii să se implice activ pentru a asigura acces la aceste informații necesare.

„Dorim să trăim într-un mediu în care avem acces la informații corecte și relevante despre sănătatea sexuală și relațiile interpersonale. Astfel, putem dezvolta abilități sănătoase, făcând alegeri informate și responsabile pentru viitorul nostru”, au menționat reprezentanții Platformei Copiilor.

Aici găsiți un vox realizat de asociație la tema educației sexuale.

Din 2017 până în prezent, Platforma Copiilor a realizat diverse activități de pledoarie pentru drepturile copilului în și la educație, inclusiv la nivel internațional, a inițiat și a elaborat diverse cercetări și campanii privind drepturile copilului/omului în familie, în școală, în comunitate, în stat.

Taguri: ##sexplicații
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente