Cum să îți înscrii copilul la o școală din Chișinău? Din data de 1 aprilie o poți face online

dsc_3500-1-scaled
Foto:Andrei Mardari/NewsMaker

Din data de 1 aprilie 2024, de la ora 8.0, părinții din Chișinău vor putea depune online actele pentru înscrierea copiilor în clasa întâi. Procedura de înscriere se va desfășura în două etape și este gratuită.

Prima etapă de înscriere în clasa întâi începe în data de 1 aprilie și se încheie pe 24 mai 2024, la ora ora 17.00. Aceasta presupune depunerea actelor de înscriere în clasa întâi a copiilor care împlinesc vârsta de șapte ani până pe 1 septembrie 2024. Este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar.

Cererea de înscriere a copiilor în clasa întâi se va depune pe platforma escoala.chisinau.md și va fi completată cu următoarele documente:
# cererea de înscriere a copilului (o găsiți online accesând platforma escoala.chisinau.md);
# buletinul de identitate al părintelui/reprezentantului legal al copilului;
# certificatul de naștere al copilului.

A doua etapă de înscriere în clasa întâi se desfășoară în perioada 3-17 iunie 2024. În cadrul ei sunt completate locurile rămase disponibile.

În cadrul celei de-a doua etape vor fi depuse actele de înscriere a copiilor:
# din districtul școlar, care vor împlini vârsta de șapte ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă;
# care vor împlini vârsta de șapte ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar;
# din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

Situațiile de excepție a copiilor care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa întâi vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20-30 august, în limita locurilor rămase libere.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport din municipiul Chișinău a îndemnat părinții, în caz de neclarități, să contacteze directorii instituțiilor de învățământ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente