Pe lângă testul scris, în cadrul sesiunii naționale de bacalaureat, elevii de la profilurile artă și sport trebuie să susțină și examene practice. În cele ce urmează, îți spunem care sunt particularitățile acestui tip de examen conform regulamentului oficial.
# Probele practice la profilurile arte și sport se organizează cu cel puțin două săptămâni înainte de începutul probelor scrise. Acestea se desfășoară în săli specializate, în fața unei comisii de profil, ai cărei membri sunt desemnați printr-un ordin emis de ministrul educației.
# La necesitate, o probă practică poate avea loc în două zile, în prezența aceleiași comisii.
# Fiecare profesor din comisie evaluează candidații la proba practică cu note întregi.
# Nota finală la proba practică însă se calculează ca media aritmetică, fără rotunjire, a notelor acordate de toți profesorii evaluatori. Spre exemplu: 7 + 8 = 7,5. Așadar, nota ta finală la probă este 7,5.
# Nota generală la proba de profil se stabilește prin calcularea mediei aritmetice între proba scrisă și proba practică. Rezultatul se rotunjește până la un umăr întreg. Spre exemplu: 9 + 7,5 = 8,25. Rezultatul final la acest examen de bacalaureat va fi 8.
# Nu poți contesta rezultatele probelor practice.
În acest articol găsești testele de exersare pentru sesiunea de bacalaureat din acest an.
Echipa #diez este alături de absolvenții liceelor în fiecare an și aduce informații utile despre examenele de bac. Dacă te numeri și tu printre tinerii care au de susținut în acest an bacalaureatul, îți sugerăm să urmărești acest tag special de pe #diez pentru a fi la curent cu toate noutățile despre examen.
Dacă dorești să fii mereu la curent cu știrile actualizate despre bacalaureat, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.