Studenți ai Universității Libere din Berlin au efectuat o vizită la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău

2024.03.14-Mobilitate_-61

În data de 14 martie 2024, un grup de 25 studenți masteranzi ai Universității Libere din Berlin au efectuat o vizită la UPSC, în baza acordului bilateral de cooperare, informează UPSC.md.

Obiectivul central al vizitei constă în efectuarea unui studiu comprehensiv despre transformările  sociale, economice, administrative și politice în procesul de aderare al Republicii Moldova la UE,  fiind analizate tendințele și schimbările de viziune și atitudine ale tinerilor, în mod aparte.

În acest sens, studenții germani au participat la un dialog deschis cu studenții  UPSC, în cadrul căruia au fost discutate diverse aspecte ale parcursului european al Republicii Moldova. Interesele lor fiind multidimensionale, dialogul s-a axat pe subiecte precum păstrarea intactă a unor monumente din perioada sovietică, rolul și importanța lor, implicarea activă a tinerilor în luarea deciziilor, apartenența la partide politice și impactul reformelor educaționale asupra schimbărilor societale. Declinul demografic și problema violenței stradale și instituționale a încins discuția în încercarea de a identifica și clasifica cauzele acestor fenomene, care se amplifică la nivel global.

Studenții germani se află în Republica Moldova grație sprijinului programului german de schimb academic DAAD și include efectuarea de vizite la diverse instituții ale Statului și întâlniri cu reprezentații acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente