Vinurile moldovenești au obținut 95 de medalii în cadrul concursului internațional Mundus Vini Spring Tasting 2024

vinador-diez
Foto: Vinador

Vinurile moldovenești au obținut 95 de medalii în cadrul concursului Mundus Vini Spring Tasting 2024. Vinăriile naționale participante au reușit să acumuleze cele mai multe medalii din țările Europei de Sud Est. Degustarea s-a desfășurat în Germania și a întrunit vinuri din peste 45 de națiuni, scrie blogul finewine.md.

La acest eveniment, Oficiul Național al Viei și Vinului a susținut participarea a 32 de companii moldovenești, cu peste 64 de mostre de vin. În acest an, trei vinuri din Republica Moldova au obținut cea mai înaltă distincție a competiției. De asemenea, țara noastră a câștigat 55 de medalii de aur și 37 – de argint.

Sursă: Facebook/Wine of Moldova

Trei vinuri moldovenești au luat cea mai înaltă distincție a competiției – Marea Medalie de Aur. Este vorba despre:
# The Governor Feteasca Neagră 2019 Castel Mimi – Best in Show Moldova Red;
# Ice Wine de Purcari 2021 Vinăria Purcari – Best in Show Moldova Noble Sweet;
# Traminer Late Harvest 2019 Fautor Winery.

Sursă: meininger.de
Sursă: meininger.de
Sursă: meininger.de

Purcari a luat cele mai multe medalii printre vinăriile din Moldova – 20 de aur și 11 de argint. Cel mai vechi vin moldovenesc premiat cu aur este Noian Cabernet Sauvignon 2011 de la Mileștii Mici. În cadrul competiției s-a remarcat și producătorul Novak Winery, din regiunea găgăuză, cu cinci medalii de aur. Chateau Vartely a obținut aurul cu două vinuri roșii din gama Tribut.

Feteasca Neagră a fost cel mai premiat soi din Republica Moldova, urmat de vinurile din Cabernet Sauvignon și Saperavi. La capitolul spumante, Metier Brut de la Radacini, spumantul dulce Wine Crime de la Domeniile Cuza, dar și mai multe versiuni Cuvee de Purcari, au obținut medalii de aur.

Toate rezultatele vinurilor moldovenești la Mundus Vini Spring Tasting 2024 le puteți vedea aici.

Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalele noastre de Telegram: RO și RU.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente